Ungaria închide granițele în fața cetățenilor străini. Sunt vizați cei care vin din Italia, Iran, China sau Coreea de Sud

Țara vecină își închide granițele în fața cetățenilor străini care vin din cele patru țări care au fost până acum cel mai sever afectate de COVID-19. Guvernul Ungariei a decretat stare de pericol și nimeni din cei care vin din Iran, China, Coreea de Sud sau China nu poate intra pe teritoriul Ungariei. Excepția sunt, desigur, cetățenii maghiari care se întorc în țară. 

Cursele de avion, tren şi autobuz vor fi oprite şi se va permite intrarea pe teritoriul țării  doar a cetăţenilor din Ungaria.

“Potrivit unei directive a guvernului, străinii care vin din Italia, China, Coreea de Sud și Iran nu vor fi lăsați să intre pe teritoriul Ungariei. Ungaria nu va accepta curse feroviare, trenuri sau zboruri care vin din aceste patru țări. Cetățenii maghiari, desigur, se pot întoarce acasă, dar vor fi plasați în carantină”, se arată în comunicatul de presă transmis de autoritățile de la Budapesta.

Vor fi sancţionaţi cei care dau informaţii false despre ţările din care vin şi cei care nu respectă carantina.

Autoritățile de la Budapesta au anunțat și alte măsuri, similare cu cele luate de țara noastră. Au fost interzise excursiile școlare în străinătate, adunările publice cu mai mult de 100 de participanți în zone închise și 500 de participanți în zone deschise, iar universitățile își vor continua programele prin învățământ la distanță, e-learing.

Pentru a preveni aglomerațiile, autoritățile au luat și decizia ca automat, termenul de valabilitate pentru buletine, pașapoarte și carnete de conducere să fie extins până la ridicarea stării de urgență.

Cetățenii din țara vecină au fost avertizați și asupra faptului că noi măsuri ar putea fi luate în funcție de evoluția epidemiologică.

Între timp, premierul Viktor Orban a precizat că are pregătite măsuri economice pentru afacerile afectate din cauza măsurilor impuse de răspândirea COVID-19. Premierul a precizat că înclină spre măsuri targetate, care să vină în sprijinul sectoarelor afectate puternic, și nu pledează pentru soluții macroeconomice.

Până la această oră, în Ungaria au fost raportate un număr de 13 cazuri, cu 69 de persoane aflându-se în carantină.

Fii primul care comentează! despre "Ungaria închide granițele în fața cetățenilor străini. Sunt vizați cei care vin din Italia, Iran, China sau Coreea de Sud"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ungaria
VIDEO. Șmecheria coronavirus. Cum a scăpat un sătmărean de Poliția maghiară

Închide