Update: hétfőtől kell negatív tesztet felmutatni az Angliába utazóknak

WizzAir Satu Mare

A korábbi rendelkezésben szereplő pénteki időpont helyett jövő hétfőtől kell negatív koronavírus-tesztet felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába – közölte Grant Shapps közlekedési miniszter.

A brit közlekedési minisztérium eredeti előírása alapján január 15-től, vagyis péntektől csak azok léphettek volna be Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésnek vetik alá magukat és a teszt eredménye negatív. Pontosították azt is, ogy a brit hatóságok milyen típusú szűrővizsgálatokat fogadnak el. Eszerint a teszteknek 97 százalékos vagy ennél nagyobb specificitást, illetve 80 százalékos vagy ennél nagyobb szenzitivitást kell elérniük. Ezek közé tartozik a szabványos PCR-teszt vagy ennek egyes változatai – például az úgynevezett LAMP technológiájú szűrés –, vagy az antigén-gyorstesztek.

A minisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy az utazás megtagadható, ha az utazók által elvégeztetett szűrővizsgálatok nem felelnek meg ezeknek az előírásoknak. Fontos, hogy a koronavírus-szűrés leletét angolul, franciául vagy spanyolul kell kitölteni, fordításokat a brit hatóságok nem fogadnak el! Az utazóknak a teszteredmények eredeti példányát kell felmutatniuk nyomtatott formában, illetve mobileszközeiken email- vagy SMS-üzenetként.

A leletnek tartalmaznia kell a teszt eredményén kívül az utazó nevét ugyanolyan formában, ahogy az útiokmányban szerepel, a születési dátumot, azt az időpontot, amikor a szűrővizsgálatot végző egészségügyi szolgáltató a teszthez levett mintát begyűjtötte vagy megkapta, a szűrést végző szolgáltató nevét és elérhetőségeit, valamint a teszthez használt felszerelés megnevezését.

A brit közlekedési minisztérium hangsúlyozza csütörtöki tájékoztatásában, hogy büntetendő cselekménynek számít, ha valaki az előírt információkat tartalmazó teszteredmény nélkül érkezik Angliába, és ilyen esetben 500 font pénzbírság szabható ki.

Nem kell tesztet végeztetniük a 11 évesnél fiatalabb gyerekeknek, a nemzetközi utasszállításban használt közlekedési eszközök személyzetének, és bizonyos esetekben külföldi kormányzati tisztviselőknek.Fii primul care comentează! despre "Update: hétfőtől kell negatív tesztet felmutatni az Angliába utazóknak"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Angliá, Angliába
WizzAir Satu Mare
Angliába csak negatív koronavírusteszttel lehet beutazni

Închide