UPS! Apaserv Satu Mare își dă în judecată 400 de angajați. Milioane de recuperat

Circa 400 de angajați ai Apaserv Satu Mare au fost dați în judecată de către angajator. Conducerea Apaserv vrea să îi oblige să restituie premiile pe care le-au primit în anul 2016, au aflat reporterii PresaSM. Sumele diferă de 500-600 de lei, în cazul muncitorilor, până la 4.000 de lei în cazul inginerilor sau al persoanelor cu funcții de conducere.

Măsura vine în urma unor controale efectuate în anii 2017 și 2018 de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca, care a stabilit că premiile acordate angajaților s-ar fi făcut în mod ilegal. Pe cale de consecință, Fisc-ul a solicitat ”dispunerea de măsuri pentru reîntregirea patrimoniului societății cu suma de 1.160.000 lei și 496.000 lei”.

Conducerea Apaserv, prin directorul Ioan Leitner, a precizat pentru PresaSM că dispoziția Fisc-ului este obligatorie, potrivit legislației în vigoare.

În acest sens, Consiliul Local Satu Mare a aprobat cererea Apaserv, prin care s-a angajat o firmă de avocatură.

”În contextul în care reîntregirea patrimoniului societății înseamnă recuperarea de la angajați a acestor sume și ținând cont că din corpul angajaților fac parte și consilierii juridici ai societății, care potrivit regulilor etice și deontologice nu pot reprezenta părți ale căror interese sunt antagoniste unul față de altul, cât timp ei înșiși fac parte dintre angajații de la care ar urma să se recupereze sumele imputate prin Dispozițiile Obligatorii ale Finanțelor (…) se aprobă angajarea unui avocat de către S.C. APASERV SATU MARE S.A.”, se arată în proiectul aprobat de către Consiliul Local Satu Mare, acționatul majoritar al Apaserv Satu Mare.

4 Comments on "UPS! Apaserv Satu Mare își dă în judecată 400 de angajați. Milioane de recuperat"

 1. MURITOR | mai 15, 2019 at 12:30 |

  Oare noi cei din NEGRESTI OAS care nu avem apa de duminica de Sambra Oilor cand au venit mari oficialitati nu avem apa in 2019 cum am putea sa dam in judecata APASERV?Oare cerem prea mult???

  View Comment
 2. Pentru ce se primesc premii?De ce noi clientii plătim curătirea canalelor pe domeniu public?.Am fost taxati de asociatiile de locatari ín cartierul Octavian Goga de curătirea canalelor , care sunt ajezati pe domeniu public,adica strada.Pe baza carei legi ne umfla cu cheltuielile ilegale asociatiile de locatari?Eu azi am reclamat ptr factura de luna trecuta care nu ajung la timp sau de loc la clienti.nu sunt in stare sa aducă facturile lunar .Dispar facturile, baga pe jumătate in cutiile postale.De multe ori curge apă murdară.

  View Comment
 3. Friki Friki | mai 15, 2019 at 14:40 |

  Pe langa salariile babane, mai primesc si premii ????Nu va e rusine???Apa+canalizare,cele mai mari preturi din tot ardealul !!Deci noi, cei care consumam apa voastra murdara,pentru ca doar pe hartie s-a facut ”marea reabilitare” a conductelor de apa,va dam premii??!!Asta de ce nu verifica nimeni??Zilnic aveti avarii la conductele vechi,care pe hartie sunt ”reabilitate” !!

  View Comment
 4. Dingdong | mai 15, 2019 at 16:43 |

  https://www.presasm.ro/foto-apa-neagra-la-robinete-in-vinerea-mare-apaserv-este-forta-majora-mai-dureaza/ Cam despre asta e vorba !!!Papagalii isi dau premii ”grase” iar noi bem pisarlaul lor !!Ar trebui ca toti satmarenii,o luna de zile, sa refuze plata facturii !!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
FOTO. Apă neagră la robinete în Vinerea Mare. Apaserv: este forță majoră, mai durează

Închide