Urgențele intră în modernizare totală! Investiție de circa două milioane de euro

Consilierii județeni se întrunesc astăzi, în ședință extraordinară, pentru a da undă verde proiectului de modernizare și extindere a Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului ”Modernizare, extindere și dotare Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare” este în cuantum de 7.792.103,10 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă 6.802.434,54 lei și valoare totală neeligibilă de 989.668,55 lei. Contribuția proprie în proiect a Județului Satu Mare este de doar 136.048,70 lei.Prin prezentul proiect se propune extinderea Urgențelor cu un corp de clădire, regim de înălţime parter și etaj, precum și modernizarea interioară a unor zone. Extinderea cladirii se va face pe latura sudică si estică, ocupând o portiune din spatiul verde existent si platforma pietonala. Accesul pietonal în imobil se realizează de pe latura sudica dinspre strada Ravensburg, acces existent in prezent.

Prin propunere se amenajează niste functiuni speciale, precum izolatorul, sala computerului tomograf. De asemenea, la etaj se propune o sala de cursuri/sedinte prevazuta cu grupuri sanitare si o arhiva. Datorita pozitionarii arhivei la etaj, in apropierea acesteia s-a prevazut un lift de mici dimensiuni.

La nivelul parterului se propune extinderea zonei UPU cu o suprafata de 228,05 mp, si modernizarea unor zone aflate in imediata apropierea a extinderii propuse.

Extinderea propusa si zona propusa spre reorganizare a serviciului de urgenta, vor fi structurate astfel:

– Pe latura nordica au fost organizate spatii destinate seriviciului administrativ si IT, precum si spatii destinate salii de examinare si pregatire a computerului tomograf.
– Pe latura sudică au fost propuse sala de examinare, tratare si supraveghere minori, incapere prevazuta cu un spatiu destinat pentru izolator, grupuri sanitare, o zona de consultatii, trei boxe pentru internare, doua boxe pentru ATI, si un spatiu de biroupentrudoctori.Fii primul care comentează! despre "Urgențele intră în modernizare totală! Investiție de circa două milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unitate de Primiri Urgențe
FOTO. Ce a pățit un tată și fiica sa la Urgențe în Satu Mare. Probleme cu repetiție

Închide