Val de demisii în Consiliul Județean Satu Mare?! Nemulțumiri majore și amenințări

Tensiuni tot mai mari în rândul celor 184 de angajați ai Consiliului Județean Satu Mare, după ce salariile le-au fost diminuate semnificativ ca urmare a punerii în aplicare a unei decizii a Curții de Conturi. Vor fi situații în care unii angajați vor ajunge la salarii de 1.000 – 1.200 de lei.

Mulți funcționari susțin că nu vor mai rămâne în aceste condiții. Mai mult, aceștia acuză actuala conducere a Consiliului Județean că a pus în aplicare decizia Curții de Conturi fără să încerce, în mod real, să găsească o soluție.

Cu toate că nu prea ar exista pârghii legale în acest sens, existând și decizii judecătorești care întăresc decizia Curții de Conturi. Iar nerespectarea unei hotărâri judecătorești este sinonimă cu deschiderea unui dosar penal.

Unii angajați susțin că prin poziția de non-combat afișată de conducerea Consiliului Județean, s-ar urmări tocmai acest lucru: ”încurajarea” unor funcționari de a pleca și de a fi astfel schimbați.

Cu toate că președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a făcut apel la înțelegere din partea angajaților administrației județene și spune că singura soluție ar putea fi o amnistie fiscală.

”Am fost pus în fața unui fapt împlinit și nu am avut de ales decât să pun în aplicare decizia instanței care a validat decizia Curții de Conturi, care au constatat că aceste drepturi salariale nu au bază legală de acordare”, s-a apărat Pataki Csaba. 

Reamintim că inspectorii Curții de Conturi au identificat anul trecut o serie de nereguli la nivelul unor sporuri acordate încă din anul 2010. Din câte se pare, este vorba despre două tipuri de sporuri. Concret, sporul de dispozitiv, care se acordă în cuantum de 25% pentru fiecare angajat, respectiv sporul de stabilitate, în valoare de 900 de lei. Concret, toți angajații vor avea salarii diminuate cu acest nivel.

 6 Comments on "Val de demisii în Consiliul Județean Satu Mare?! Nemulțumiri majore și amenințări"

 1. Meargă liniștiți!
  Din fericire majoritatea firmelor mari din județ au nevoie de forță de muncă! Să afle și domniile lor cum se LUCREAZĂ în 3 schimburi pentru jumătate din salariul nerușinat încasat de mulți dintre ei pentru 4-5 ore de plimbat hârtii prin palat!
  Îi așteptăm cu drag … la muncă!

  View Comment
 2. 900 de lei spor de stabilitate? Asta e nerusinare curata! La ce se refera stabilitatea asta? Eu lucrez in acelasi loc de munca de mai bine de 24 de ani si nu-mi sunt platite nici macar sambetele, duminicile si sarbatorile legale lucrate, iar astia de la Consiliile locale au nesimtirea sa primeasca aproape un salariu minim pe economie, care reprezinta doar sporul de stabilitate? De ce in 2010 la unii bugetari li s-au taiat toate sporurile, iar altii au continuat sa primeasca tot felul de sporuri si inca in ce suma?

  View Comment
 3. Ca simplu cetatean al orasului sunt curios cati o sa renunte la un asa loc de munca.bugetar… la birou..8 ore de munca din care lucra maxim 3 restu-l trage..iarna la caldura vara la climatizare..relatii peste tot ca doar lucrezi la primarie s.a.m.d.si acuma vin eu in contra la o comparatie ..la un privat 10-12ore munca fizica intensa cu 30 min.pauza pe zi.fara bonuri de masa fara al13-lea salar si multe alte minusuri fata de ce aveti voi..bun ajunge cu toate astea dar sunt curios de cei care vor renunta cati se vor angaja la un drexi sau ceva de genul

  View Comment
 4. Adevarata miza este: schimbarea personalului de nationalitate Romana cu personal de etnie maghiara. Ar trebui sa ne amintim de marele congres al maghiarilor “din afara granitelor ungariei” de la Ojgorod, din 1991. Atunci un maghiar din Croatia a spus : In tarile unde traim sa facem ca firul de iarba, care gaureste si betonul prin presiune continua. Am obtinut un drept, cerem altu si tot asa, pana cand noi din minoritate vom aunge la conducerea zonei respective. “ASA O SA REFACEM UNGARIA LUI SFANTUL STEFAN”

  View Comment
 5. Cand s-au acordat au fost legale deoarece aceste sporuri au fost acordate pe baza unor regulamente. Dar trebuie stiut si faptul ca Curtea de Conturi este deasupra tuturor regulmentelor chiar si al celor aprobate de ei. Am vazut cazuri concrete si nu are nici o legatura cu etnia. AVIZ FIULUZAMOLE. Unele primarii nu au destui angajati dar munca este enorma si nu se angajeaza din cauza bugetului redus, ajungand ca unul sa faca munca a 2 persoane pentru salar de 1.

  View Comment
 6. Spor de dispozitiv?! Sunt militarizați?! Sunt obligați să se prezinte de urgență la serviciu?! Pentru ce „spor de dispozitiv”?! Apropo, cum a rămas cu „cursurile” de pe litoral?! Întrebare valabilă și pentru angajații primăriei.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
SPORURI acordate ILEGAL la Consiliul Județean. Curtea de Conturi a acționat

Închide