Vârstnicii, avertizați de polițiști. Hoții folosesc “metoda îmbrățișării”

Polițiștii sătmăreni îi avertizează îndeosebi pe vârstnici să fie atenție atunci când sunt abordați pe stradă de persoane pe care nu le cunosc. Oamenii legii descriu modul în care hoții de buzunare se folosesc de “metoda îmbrățișării”.

Persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața hoților, avertizează oamenii legii. Polițiștii atrag atenția asupra modului în care hoții de buzunare își selectează victimele și aplică “metoda îmbrățișării.”

Cum acţionează infractorii?

Bătrânii sunt abordaţi pe stradă de bărbaţi necunoscuţi care au o atitudine prietenoasă şi îi îmbrăţişează, susţinând că îi cunosc sau că au amici comuni. Stau câteva minute de vorbă, timp în care hoţii le relatează diferite întâmplări, pe care susţin că le-ar fi trăit împreună, cu multă vreme în urmă, sau în care ar fi fost implicate pretinse cunoştinţe comune.

“Adevăratele intenţii ale falşilor prieteni ies la iveală abia după ce aceştia pleacă, victimele constatând că le-au fost furate diferite bunuri-portofele, bani, abonamente pentru transport în comun, pe care le aveau în buzunarele din spate ale pantalonilor, sau chiar în cele interioare ale gecilor,” se arată într-un comunicat al IPJ Satu Mare.

Ce trebuie să faceţi pentru a vă proteja bunurile împotriva hoţilor?

• Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarele exterioare ale hainelor sau în buzunarul de la spatele pantalonilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi.

• Nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc.

• Fiţi prudent faţă de persoanele necunoscute care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să vă distragă atenţia, păstraţi o distanţă care să vă ofere siguranţă;

• În situaţia în care aţi fost abordat de o astfel de persoană, verificaţi imediat după plecarea acesteia dacă mai aveţi portofelul, telefonul sau alte bunuri de valoare. Dacă vă lipseşte ceva, alertaţi persoanele aflate în zonă, pentru prinderea infractorului, şi sunaţi de urgenţă la poliţie.

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

• Dacă aveţi la dumneavoastră sume mari de bani sau bunuri de valoare, nu consumaţi băuturi alcoolice, evitaţi locurile aglomerate şi rugaţi o persoană de încredere să vă însoţească!

Fii primul care comentează! despre "Vârstnicii, avertizați de polițiști. Hoții folosesc “metoda îmbrățișării”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
FOTOGALERIE. De frica Poliției Locale, credincioșii parchează în curtea Catedralei Ortodoxe

Închide