Viața grea a pompierilor din Satu Mare! Cu deficit major de tehnică, compensează prin dăruire


Dacă îi numim eroi pe pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență chiar nu exagerăm cu nimic. În favoarea acestei afirmații stau datele concrete. Cu toate că număr solicitărilor a crescut în mod alarmant, tehnica de intervenție este cu mult sub nivelul optim.  

Reporterii PresaSM au aflat că cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare se confruntă cu o lipsă alarmantă de tehnică de intervenție. Gradul de dotare cu tehnică a unității este de doar 44% din totalul prevăzut în tabela de înzestrare. La finalul anului 2019, în ISU Satu Mare există 87 de mijloace de intervenție terestră și șapte mijloace de intervenție navală, respectiv o barcă pneumatică.

Și toate acestea în condițiile unei crize de personal. În ce privește schema de încadrare la ofițeri, aceasta este acoperită doar în proporție de 78%. Situația este ceva mai bună la subofițeri, unde schema de personal este acoperită în proporție de 90%.

Pe lângă lipsa de tehnică și de personal, se mai adaugă și creșterea numărului de intervenții în fiecare an. Concret, din 2010 până în prezent, numărul intervențiilor a crescut cu 7% în fiecare an! Media zilnică a solicitărilor este în prezent de 26 de cazuri pe zi.

În concluzie, este clar că deficitul este compensat prin dăruirea forțelor de intervenție!1 Comment on "Viața grea a pompierilor din Satu Mare! Cu deficit major de tehnică, compensează prin dăruire"

  1. La ce salari au :)))
    Se mai deplasează și ei din când in când
    E cam scump un post in SATU MARE la pompieri

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul pentru Situații de Urgență
FOTO. Tată și fiu, lucrează împreună la Pompierii din Satu Mare! După 20 de ani!

Închide