VIDEO. A fost lansată noua aplicație a Primăriei Satu Mare! Sesizări prin telefon

Primăria Satu Mare a lansat astăzi platforma Satu Mare Smart City. În cadrul evenimentului s-a făcut o prezentare amănunţită a platformei Satu Mare Smart City, a principalelor sale funcţionalităţi şi au fost anunţate şi principalele priorităţi de investiţii ale municipalităţii în dezvoltarea conceptului de oraş inteligent.

Aplicația este deja funcțională de pe orice telefon mobil cu aplicație ios sau Android, iar după postarea pozei și a unui scurt text, prin care să descrieți problema cu care vă confruntați, veți primi un mesaj cu răspunsul la problema dumneavostră.

Dar înainte de toate trebuie să vă autentificați. Pentru acest lucru trebuie să trimiteți o fotografie a actului de identitate și a feței dumneavoastră, iar după procesare și aprobare, operatorul va trimite datele de autentificare în sistem.

”Implementarea acestui proiect trebuie să se bazeze pe trei componente majore: sistemul intern de management al documentelor, aplicaţia mobilă şi pagina web, toate trei fiind compatibile şi interconectate. Următorul component important de management digital pe care îl vom dezvolta se va referi la implementarea unei reţele a senzorilor prin care vom eficientiza serviciile publice: transportul în comun, siguranţa publică, precum şi alte provocări în domeniul digitalizării”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

Aceeași aplicație face furori în municipiul Oradea, acolo unde există 100.000 de utilizatori.

“Practic cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să trimită cerere scrisă, și să se deplaseze la Primărie, ci vor putea face acest lucru de pe telefonul mobil. Este o aplicaţie pe iOS şi Android prin care cetăţenii pot raporta diferite probleme, de la gropi, la probleme de infrastructură, ordine publică, transportul local, probleme cu salubrizarea”, a explicat Butka Gergelyi.

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
Primăria Satu Mare lansează noua aplicație pe telefon: raportezi totul online!

Închide