VIDEO. Alianță Satu Mare – Baia Mare?! Pe sătmăreni nu i-a anunțat nimeni

Primarul din Baia Mare a anunțat o alianță, care ar și urma să fie lansat la începutul lunii viitoare și din care ar face parte inclusiv autoritățile din Satu Mare. Autoritățile sătmărene spun că nu au fost contactate încă, iar forme de colaborare pentru dezvoltarea economică deja există, prin ADR Nord-Vest. Totuși, edilii spun că sunt deschiși unei colaborări.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, spune că asocierea pe care o propune nu este “o altă Alianță a Vestului,” titrează Adevărul.ro. Edilul precizează că vrea să înfiinţeze „Provincia Transilvania de Nord”, un proiect pentru dezvoltare economică, fără tentă politică. El a mai spus și că din asociere vor face parte președinții Consiliilor Județene din Baia Mare, Satu Mare, Bistrița și Sălaj, dar și primari ai municipiilor din aceste județe.

Edilul a mai precizat și faptul că această asociere urmează să fie lansată până pe 15 ianuarie, la Bruxelles, dar și în țară.

CJ Satu Mare nu a fost contactat

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare, care ar trebui să facă parte din viitoarea “alianță” spune că nu a fost contactată până acum pe tema acestui proiect. În plus, președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat pentru PresaSM că județele din nord-vestul țării deja colaborează prin intermediul Agenției de Dezvoltare.

“Nu ne-a contactat nimeni până acum. Noi oricum, județele și municipiile suntem uniți prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Oricum nu e nimic original în ideea asta,” a precizat pentru PresaSM Pataki Csaba, președintele CJ Satu Mare.

Primarii, deschiși la proiecte ce presupun atragere de fonduri

Singurul care a fost contactat a fost primarul municipiului Satu Mare, care a discutat ieri cu primarul Cherecheș. Kereskényi Gábor spune că vrea să vadă întâi obiectivele acestor alianțe. Discuții au fost purtate și cu primarul din Oradea, Ilie Bolojan, tot pe tema alianțelor în vederea atragerii de fonduri europene, a mai spus edilul în luarea sa de poziție.

“În ultimele zile, au apărut în spațiul public diferite declarații pe tema Alianței Vestului, respectiv este un nou proiect în derulare, Alianța Nordului. În ceea ce privește alianța unor orașe în cadrul acestor organisme, bineînețeles că suntem și noi interesați de orice fromă asociativă prin care putem să accesăm fonduri în plus, fonduri europene. Am avut discuții pe această temă cu domnul Bolojan de la Oradea, respectiv în cursul zilei de ieri cu domnul Cherecheș, dar am solicitat să ne trimită în scris care este conținutul acestor inițiative, ” a spus primarul Kereskényi Gábor.

Tot din Alianța anunțat ar fi trebuit să facă parte și Careiul, potrivit declarațiilor făcute de primarul din Baia Mare. Ediul municipiului a precizat pentru PresaSM că nu a fost contactat cu privire la o astfel de “alianță”. Eugen Kovacs spune că e mulțumit de felul în care funcționează la ora actuală ADR Nord-Vest, mai ales că

“Nu știu nimic. Nu am fost contactat. Și Alianța Vestului sună furmos dar e o chestie politică. Am un respect pentru toți cei patru primari, dar părerea mea este că ADR Nord-Vest funcționează foarte bine. Avem proiecte aprobate de 25 de milioane de euro și sunt optimist că vom atinge 35 de milioane de euro,” a precizat pentru PresaSM Eugen Kovacs.

Și edilul din Carei a precizat că este interesat de proiectele care pot aduce finanțare suplimentară pentru dezvoltarea municipiului.

6 Comments on "VIDEO. Alianță Satu Mare – Baia Mare?! Pe sătmăreni nu i-a anunțat nimeni"

 1. Nu știe b…..ăla de manager public al județului, Nagy Szabolcs despre problemă ?

  View Comment
 2. Ba da, dar doar spre Ungaria!!!

  View Comment
 3. Pataki
  poate faci o alianță sa dai la copii lapte si corn si mare asa cum primesc în alte judete

  View Comment
 4. Cioby unde e cornul și laptele de la copii din jud satu mare,de pavazari aveti bani dar pt copii nu rusine tov președinte consiliu judetean

  View Comment
 5. Astea sunt drepturile voastre…. Un corn si niste lapte cu asta va cumparat PSD la acel moment si acuma va plangeti de mila

  View Comment
 6. cetățean de Satu Mare | decembrie 13, 2018 at 06:55 |

  Oricum este o risipă de bani caci elevii nu le mănâncă.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Doar cu buletinul! Obțineți rapid fișa medicală pentru permisul auto! În centrul Sătmarului

Închide