VIDEO. Ați fost amendat nelegal? Un avocat sătmărean vă explică ce puteți face

Unii sătmăreni consideră că au fost sancționați în mod abuziv de către Poliție, Jandarmerie sau Poliție Locală. Mai exact, aceștia susțin că măsura de sancționare nu corespunde realității, nu există elementele prin care să se poată reține o faptă de natură contravențională. În special, cele referitoare la ordonanțele militare date în timpul stării de urgență.

Alți sătmăreni consideră că nivelul sancțiunilor este mult mai mare în raport cu fapta comisă. Inclusiv ministrul de Interne, Marcel Vela, a recunoscut că în unele situații anumiți agenți ar fi exagerat în aplicarea amenzilor.

Avocatul sătmărean Ciprian Ardelean le explică tuturor celor care doresc să conteste aceste sancțiuni ce pot să facă.

”Cu privire la amenzile contravenționale aplicate în perioada stării de urgență. În general, amenzile contravenționale pot fi atacate cu plângere la instanța competentă în termen de 15 zile de la data comunicării. Termenele – potrivit decretului de intrare în starea de urgență – sunt suspendate în această perioadă. Ce înseamnă acest lucru?! Deși s-a primit o sancțiune contravențională, ea poate fi atacată în termen de 15 zile de la data la care această măsură de suspendare a termenelor încetează, potrivit decretului prezindențial. Așadar, termenul de 15 zile începe din data de 15 mai, când încetează starea de urgență. Așadar, toți cei care consideră că au fost sancționați nelegal sau pe nedrept, pot să facă aceste plângeri într-un termen mult mai mare decât cel normal, ele urmând să fie judecate de către instanțe”, spune avocatul sătmărean.1 Comment on "VIDEO. Ați fost amendat nelegal? Un avocat sătmărean vă explică ce puteți face"

  1. de ce nu sunt anulate toate ,amenzile au fost o rusine nationala ,amendezi un om cu 15 mii de lei ca a fugit dupa 6 oi sa le aduca acasa nu costa oile cat valoreaza amenda .judecati tantalailor doar nu sunteti plante mai militenilor .

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ciprian Ardelean, coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou de coronavirus în județ, în ultimele patru zile

Închide