VIDEO. Barna și Cioloș la Satu Mare: USR-PLUS, singura alternativă la vechea clasă politică

Liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au venit la Satu Mare pentru a susține candidații la alegerilor locale. Cei doi au vorbit despre necesitatea schimbării mentalităților la nivelul administrațiilor locale, despre o nouă clasă politică, una care trebuie să se pună în slujba cetățenilor.

Dan Barna a revenit la Satu Mare, de această dată pentru a susține candidații la alegerile locale și a vorbi cu cetățenii despre așteptările pe care le au după scrutinul electoral.

Barna: Administrația locală nu se face pentru partide și prin nepotisme

Barna a precizat că, participarea formațiunii pe care o conduce la alegerile locale, arată că USR-PLUS este o alternativă viabilă la vechile partide și nu o prezență meteorică în peisajul politic românesc.“Am demonstrat că suntem cei care purtăm mesajul cetățenilor în politica de astăzi. Iată că suntem în fața momentului în care, pe 27 septembrie, vom intra în administrațiile locale. Aveam un proiect-pilot la București, dar acum aveți ocazia, dumneavoastră, cetățenii, să aduceți în administrațiile locale oameni onești, competenți, care, literal, nu mai vor să stea deoparte ci vor să facă o schimbare”, a spus în discursul său Dan Barna, liderul USR.

Barna a vorbit despre risipirea banilor publici, la primăriile din țară, risipă care se concretizează și în felul în care administrațiile locale au devenit locul de angajare pentru familii întregi, pe criterii politice, care nu au legătură cu competență și profesionalismul.

“Votați USR pe toate listele! Votați USR-PLUS, împreună învingem!”, a fost îndemnul lui Dan Barna.

USR-PLUS promovează o altfel de politică și altfel de politicieni, spune Barna, prin impunerea unor noi standarde atunci când își propun candidații.

“În foarte multe dintre alte localități din țară, PNL vine cu oameni care, în unele localități, vin direct de la PSD. Aceasta este o direcție pe care nu o vom susține și care nu va exista. Chiar intenționăm să luăm o decizie prin care să anunțăm că consilierii noștri nu vor face alianțe cu PSD. Poziția USR-PLUS este de necolaborare completă cu PSD-ul”, a mai punctat Barna despre alianțele de la nivel locale care se prefigurează și după alegeri.

Avem foarte mare încredere în echipa de la Satu Mare, a mai punctat Barna, subliniind și faptul că organizația de aici este una dintre cele mai valoroase.

Dacian Cioloș: “Trebuie să stârpim hoția, corupția și incompetența”

Și Dacian Cioloș a vorbit despre “metehnele” politicienilor, care i-au făcut pe cetățeni neîncrezători în faptul că administrațiile publice pot funcționa pentru ei, așa cum ar trebui.

“Am văzut firme de partid care drenau banii publici, sinecuri și nepotisme, care au dominat politica din România în ultimii ani. Și astea au făcut ca orașele, inclusiv Satu Mare, să stagneze. În ultimii ani simțim și o lipsă de direcție a țării, dincolo de criza provocată de panedemie, vedem incertitudine”, a spus Dacian Cioloș.

Cioloș a dat exemplul reînceperii anului școlar, unde se simte că administrațiile s-au făcut în interesul partidelor, în interesul celor care ocupă funcții publice și doar rar în folosul cetățeanului.

“Administrațiile dominate de furt, de indiferență față de cetățean, blochează dezvoltarea”, a avertizat Dacian Cioloș.

Cioloș subliniază că USR-PLUS vine cu o altă ofertă electorală, una care să fie o contrapondere la actualul sistem pe care îl caracterizează drept corupt, dominat de hoție și incompetență.

“Degeaba vorbim de reformă dacă nu rezolvăm problema corupție și problema hoției, și ca mentalitate și ca comportament. Corupția, hoția și incompetența sunt cele care ne-au frânat. Venim cu acest mesaj clar, că în primul rând trebuie să stârpim hoția, corupția și incompetența”, a spus Cioloș.

LIVE🔴Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii naționali ai USR/PLUS, se află în municipiul Satu Mare. Conferință de presă, în direct

Publicată de Presa Satu Mare pe Sâmbătă, 12 septembrie 2020

Radu Panait: Dacă vrem ca noi, sătmărenii, să câștigăm, vechea clasă politică trebuie să piardă

Proiecte pentru cartierele orașelor, o regândire a modului în care ele funcționează și oferă servicii pentru cetățeni și în folosul fiecărei categorii sociale, asta este oferta electorală cu care vine USR, în fiecare dintre orașele în care candidează, a mai spus liderul USR-PLUS, care pledează pentru transparentizarea cheltuielilor publice, astfel încât și cetățenii să știe foarte clar pe ce se duc banii din buget.

“E nevoie de investiții, e nevoie de fonduri europene. Nu s-au cheltuit fondurile europene pentru că din ele se fură mai greu, spre deosebire de fondurile de la stat unde poți să construiești o rețea de înțelegeri, încă de la nivel central. Din fondurile europene cu greu mai poți să faci asta. Oamenii USR-PLUS vin la Primărie și la Consiliul Județean nu vin să se căpătuiască și vor atrage fonduri europene […] “Votați candidații USR-PLUS pentru că nu vin în politică să se căpătuiască, ci vin să ajute, așa cum este și cazul lui Radu Panait la Primăria Satu Mare și Mircea Ciocan la Consiliul Județean Satu Mare”, a precizat Cioloș.

Mircea Ciocan a vorbit despre discrepanța care există între nevoile sătmărenilor și administrațiile locale. Este și motivul pentru care candidatul USR-PLUS la Consiliul Județean spune că este inadmisibil ca primării din județ să nu acceseze fonduri europene pentru a dezvolta comunitățile pe care le administrează, asta în condițiile în care încă avem localități fără apă, cu proiecte pe bani mulți lăsate în paragină, cu locuitori fără acces facil la servicii medicale și agricultori care abia reușesc să supraviețuiască de la un an la altul.

Ciocan a subliniat și că ultimii ani au arătat că reprezentanții partidelor mari continuă să conducă destinele oamenilor, deși au demonstrat că nu acționează în folosul comunității.

“Echipa USR-PLUS a trimis oameni onești și competenți în Parlamentul European, iar acum vrea să facă același lucru la Primărie, consilii locale și Consiliul Județean”, a spus Radu Panait. “Acum, USR-PLUS Satu Mare reprezintă singura alternativă politică la vechea clasă politică. Suntem singurii care putem schimba modul în care se face administrație locală la Satu Mare. Următoarele săptămâni sunt foarte importante pentru orașul nostru.

Dacă vrem ca noi, sătmărenii, să câștigăm, vechea clasă politică trebuie să piardă, a fost concluzia lui Radu Panait, care a criticat în discursul său și modul în care vechii politicieni au înțeles să își facă campanie la alegerile locale.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Barna și Cioloș la Satu Mare: USR-PLUS, singura alternativă la vechea clasă politică"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, Radu Panait, USR
VIDEO. Cosmin Rațiu primar – Sătmarul pe mâini bune!

Închide