VIDEO. Bătaie de joc într-o biserică ortodoxă! Rromii fac blesteme într-un sicriu

La o biserică ortodoxă din Huedin a fost dus un sicriu pentru un ritual de jurăminte și blesteme. Mai mulți rromi au jurat că se lasă de băut sau că nu și-au înșelat nevestele. Lucru și mai grav, totul s-a întâmplat în lăcașul de cult, într-un ritual primitiv săvârșit chiar de preot, după care rromii au dat foc sicriului! 

Rromii îi spun preotului cum să ”oficieze” ritualul, după care îi dau banii direct în fața altarului. Scene de o gravitate extremă pentru Biserica Ortodoxă, care au revoltat creștinii.

Protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan, a sesizat Mitropolia. ”Este oribil ce s-a întâmplat. Și eu am rămas… nu mai am cuvinte. L-am sunat pe mitropolit și i-am spus. L-a oprit de la slujire”, spune pentru INFO Huedin protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan.

Mitropolia Clujului anunță că preotul Ioan Tonca a fost oprit ”de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte”.

”Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

3 Comments on "VIDEO. Bătaie de joc într-o biserică ortodoxă! Rromii fac blesteme într-un sicriu"

 1. Când năvălește puhoiul tribal nu mai ai ce face. Să ascultăm și varianta preotului, nu aruncați cu pietre. De fapt mulți preoți se ocupă cu asemenea practici, la mănăstirea de lângă Călinești Oaș, Curtea de Argeș și cine știe încă care. Au fost cunoștințe de-ale mele, merg politicieni, polițiști, soți și soții înșelate, oameni de afaceri, bolnavi. Atunci ce este așa mare revoltă de parcă nu s-ar practica.

  View Comment
 2. Pai scene de primitivism si bani dati fara chitanta popii is chestii de zizi de zi. Insasi esenta ortodoxiei, cu tot cu slujitorii ei, uierii turmei. Acum, ca au aparut niste asistati sociali in schema, si a ramas filmarea ca popa nu da chitanta…brusc se sint sefii organizatiei evazioniste?

  View Comment
 3. ion ionescu | martie 3, 2020 at 23:35 |

  Asa cum era de asteptat la orice iesire a unor preoti din firesc se trezesc rataciti care sa dea in biserica ortodoxa. Sa le fie rusine!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
FOTO. Biserica Ortodoxă cere trecere de pietoni pe Podul Golescu, direct din biserică

Închide