VIDEO. Ca-n evul mediu în județ! Apă cu cisterna pentru sute de apartamente de bloc

Nu e nicio glumă! În județul Satu Mare, alimentarea cu apă se face cu ajutorul cisternei. Este vorba de circa 200 de apartamente din localitatea Turț, care au rămas fără apă de mai multe zile. Dacă cei care locuiesc la case au câte o fântână sau alte puțuri forate la adâncimi mai mari, cei de la bloc au ajuns la capătul răbdării.

Oamenii aduc apă potabilă fie de la cisterna celor de la Apaserv fie cumpără apă îmbuteliată. Cât despre apa de uz menajer, aceasta o aduc de la oamenii care locuiesc la case. Situația durează de circa doi ani, existând perioade de câteva zile în care utilizatorii casnici sunt lăsați pe sec.

”De doi ani tot avem probleme. Fie nu avem apă la robinet, fie apa este murdară. Acum doua săptămâni am rămas fără apă 7 zile. Suntem 200 de apartamente plus locuitori din Turt. Bătaie de joc. Noi tot facem sesizări că nu ni se furnizează apă, dar nu ne bagă nimeni în seamă! Acum, de câteva zile, aceeași problemă. Ducem apă cu gălețile de unde putem. Eu am patru copii, vă dați seama cât de greu ne este”, a declarat un localnic pentru PresaSM.

Conducerea Apaserv recunoaște aceste probleme și susține că se lucrează în aceste zile pentru identificarea defecțiunilor. Problema este cu sistemul învechit, care cedează în mod continuu. De altfel, pe conducta de aprovizionare cu apă dintre Turț și Băbești sunt nu mai puțin de șapte defecțiuni.

”În zonă întâmpinăm mai multe probleme cu rețeaua. Angajații Apaserv sunt la fața locului și nu vor pleca până când nu vor rezolva problema. Asigurăm apa potabilă cu ajutorul unei cisterne. Facem apel la înțelegere din partea consumatorilor”, a declarat directorul Apaserv, Ioan Leitner, pentru PresaSM.

3 Comments on "VIDEO. Ca-n evul mediu în județ! Apă cu cisterna pentru sute de apartamente de bloc"

  1. Cu un primar de doi bani si cu o scietate de rahat ca si apaserv care a pus mana pe o investitie din fonduri europene fără ca această firmă sa investească ceva cu angajati care isi inchid telefonul ptr a nu fi deranjați la ce sa neasteptam? Ne intoarcem in timp. Apropo daca ar curge wiski pe conductă primarul si-ar da mai mult interes.

    View Comment
  2. păcat de primar.

    View Comment
  3. Păcat de oamenii din Turț nu de el. Pe el il doare în cot.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Apaserv
preț apă Satu Mare
APASERV: Satu Mare, printre cele mai mici prețuri la apă. Pe ce loc ne aflăm la nivel național

Închide