VIDEO. Cei 3.500 de români blocați la vamă nu vor intra prin PTF Petea

Sătmărenii blocați la vamă vor porni spre România. Cei care așteaptă la frontieră, peste 3.000 de români, au fost informați cu privire la decizia luată în comun de autoritățile din România și Ungaria. 

INFORMAȚIA OFICIALĂ: ”La intervenția autorităților române, azi, 17 martie, între orele 20,00 și 21,00 se va deschide și se va forma un culoar sanitar de traversare a Ungariei. Totul se va face în convoi sub escorta poliției maghiare. În momentul în care se vor apropia de frontieră, culoarele se vor despărți în trei căi de intrare în România: 1. Borș, 2. Cenad și 3. Nădlac. Acest culoar se închide miercuri dimineața, 18 martie, la ora 05,00 (ora 06,00, ora României)”.

UPDATE 15:20 Informația pe surse, confirmată de autoritățile din Ungaria

“În noaptea asta, dăm posibilitatea cetățenilor români și bulgari, pe ruta de tranzit desemnată, să poată trece pe teritoriul Ungariei”, a precizat Péter Szijjártó.

“În cursul zilei, am vorbit de mai multe ori la telefon cu miniștrii de externe din Bulgaria, Ekaterina Zaharieva și cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, care mi-au cerut să permit cetățenilor bulgari și români prinși în Austria să se întoarcă. Pentru noi, considerația principală este protecția sănătății poporului maghiar, iar măsurile noastre de protecție a frontierelor servesc și în acest scop. Cu toate acestea, în această seară, oferim un tranzit unic pentru cetățenii români și bulgari pe ruta de tranzit desemnată în această seară pentru a se întoarce acasă”, a mai spus ministrul de Externe al țării vecine.

Ministrul a precizat că se așteaptă și ca autoritățile bulgare și române să transmită cetățenilor lor că Ungaria a luat măsuri de protecție a frontiere și că doar cetățenii maghiari pot intra pe teritoriul țării, atunci când vorbim de mișcare persoanelor.


Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 17 martie 2020, o convorbire telefonică cu omologul ungar, Péter Szijjártó. Discuția a survenit pe fondul deciziei Ungariei de a închide granițele pentru traficul de persoane, decizie care a devenit aplicabilă începând cu data de 17 martie, ora 00.00, situație care, în absența unei notificări prealabile oficiale,  a dus la crearea unor blocaje la frontiera dintre Austria și Ungaria, pe sensul de intrare pe teritoriul ungar.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Cei 3.500 de români blocați la vamă nu vor intra prin PTF Petea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
SURSE: Când vor putea să se întoarcă în țară sătmărenii blocați la vamă

Închide