VIDEO. Copii puși de habotnici să facă mătănii pe asfalt. Copil: ”Nu mai pot!”


Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare apar mai mulţi copii care sunt puşi să facă mătănii pe beton, titrează cei de la Adevărul. Filmarea a fost realizată de un ONG care are grijă de copii din familii defavorizate din Sălaj, Cluj şi Satu Mare.

Un filmuleț postat pe Facebook și ulterior șters de un ONG din județul Sălaj a stârnit controverse în rândul internauților. Filmarea prezintă mai mulţi copii sunt puşi să execute 20 de mătănii, închinându-se şi mai apoi, îngenunchind şi sărutând cimentul. Pentru mulţi dintre cei mici, efortul este unul considerabil: în timp ce unii se plâng că “nu mai pot” ori spun “vai de capul meu!”, alţii gâfâie epuizaţi.

“Cei care credeţi că nu vă puteţi abţine două ore de la toaletă, de la una, de la alta, sau rămâneţi acasă, sau vă puneţi pampers, sau găsiţi alte soluţii. De acum încolo, vă cer conduită, comportament corespunzător”, le spune femeia care, spun cei de la Adevărul, este chiar directorul instituției.

Comentariile s-au lăsat așteptate. Mai mulți internauți au precizat că nu și-ar lăsa copiii să participe la o astfel de tabără și că comportamentul față de cei mici este unul degradant și umilitor. Alții au spus că atunci când este vorba despre religie, obiceiurile și tradițiile sunt greu de criticat. Pentru mulți, ceea ce se vede în imagini “nu are nimic de-a face cu creștinismul”.

Unii au precizat și că comportamentul pe care îl învață cei mici ține mai mult de Evul Mediu decât de o societate civilizată și s-au întrebat dacă instituțiile menite să îi protejeze pe cei mici știu ce se petrece în astfel de organizații.

Filmarea a fost ștearsă de pe pagina de socializare a ONG-ului.1 Comment on "VIDEO. Copii puși de habotnici să facă mătănii pe asfalt. Copil: ”Nu mai pot!”"

  1. Mai bine așa decât să se drogheze sau să fie abuzați!!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă
Biserica nu are bani?! 90.000 lei sustrași dintr-o biserică din Halmeu

Închide