VIDEO. Cum este eliberată gura sondei de la Moftin. Intervenție la 1000 grade/Celsius

Pompierii militari și specialiștii canadieni au improvizat un sistem de protecție pentru echipamentele de mare putere și au intervenit pentru scoaterea bucăților de metal din turnul prăbușit peste ”gura” sondei. Astfel încât specialiștii canadieni de la SafetyBoss să poată evalua situația și să propună un plan pentru captarea gazului, după stingerea incendiului.

Un perimetru de siguranță a fost stabilit de către forțele de intervenție. Cum temperatura la nivelul solului în zona de incendiu a ajuns la 1000 grade Celsius, pentru siguranța pompierilor, în momentul reaprinderii flăcărilor, aceștia se retrag.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a efectuat o vizită de lucru la Satu Mare pentru a vedea modul în care decurge intervenția de la Moftin. Raed Arafat a dat asigurări că populația din localitate nu se află în pericol iar potrivit experților, nu se pune problema evacuării locuitorilor.

“Nu se pune problema unei evacuări pentru că nu există un risc direct asupra populației. Probabilitatea unei astfel de situații este extrem de mică. Nu intră în calcul dar noi suntem tot timpul pregătiți. Riscul este mereu asupra personalului, asupra personalului de la pompieri, asupra pompierilor canadieni,” a spus Raed Arafat.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Cum este eliberată gura sondei de la Moftin. Intervenție la 1000 grade/Celsius"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu sondă
Pompierii maghiari își oferă sprijinul. Pompierii români susțin că se descurcă la Moftin

Închide