VIDEO. Curiosul caz al lui Ovidiu Zimbru, activistul care a ajutat zeci de persoane

Vestea reținerii și condamnării lui Ovidiu Zimbru pentru tâlhărie a fost un șoc pentru toți cei care îl cunoșteau. Și asta pentru că sătmăreanul era cunoscut ca și un activist social, implicându-se în foarte multe cazuri umanitare. A ajutat bătrâni sau copii, fără să aștepte nimic în schimb.

Potrivit informațiilor PresaSM, întrebat de anchetatori de ce ar fi comis infracțiunile, Ovidiu Zimbru ar fi declarat: ”Societatea m-a împins”. Este important să reamintim și faptele bune ale sătmăreanului.

Și mai interesant este faptul că Ovidiu Zimbru a recunoscut comiterea tâlhăriei de la un cazinou din municipiul Carei, cu toate că procurorii și polițiștii nu ar fi avut probe directe împotriva sa. Mai mult, a plătit întregul prejudiciu creat.

A ajutat un bătrân care dormea în ploaie

Activistul sătmărean a pornit în aprilie 2018 în căutarea lui Gheorghe Berchi, bărbatul filmat în timp ce dormea pe câmp, acoperit doar cu o folie de plastic.  L-a găsit și a făcut tot ce putea ca să îl ajute. Omul este din comuna Vama, județul Satu Mare. Nu are nici familie, nici casă, și trăiește de pe o zi pe alta, din mila exclusivă a oamenilor.

”Aici am dormit toată iarna. Ia, toate-s (hainele, n.red.) ude sub mine. (…) Am avut nevastă și copii. Nu am mâncat de trei zile. Alcool nu beau, că mor aici. Baie nu am făcut din septembrie, anul trecut (2017, n.red.)”, le-a spus Gheorghe Berchi persoanelor care au sărit să îl ajute.

A ajutat o mamă cu doi copilași

Sătmăreanul a scos la iveală un nou caz social în iulie 2018. O mamă, alături de doi copilași (de cinci, respectiv un an și nouă luni!), au trăit în niște condiții greu de imaginat. Familia trăia într-o casă dărăpănată de lângă digul Someșului, în spatele supermarket-ului Lidl, de pe Drumul Careiului, în municipiul Satu Mare.

Sătmăreanul a dus familiei alimente și haine, dar și alte bunuri.

A ajutat copiii abandonați din Tășnad

În octombrie 2018, Ovidiu Zimbru, alături de un grup de donatori, au făcut o campanie de strângere de materiale necesare nou-născuților și copiilor de câțiva anișori. Încărcați cu lapte praf, pamperși și hăinuțe, voluntarii s-au dus la Secția Externă de Pediatrie a Spitalului Județean Satu Mare, acolo unde sunt trimiși copiii abandonați.

 2 Comments on "VIDEO. Curiosul caz al lui Ovidiu Zimbru, activistul care a ajutat zeci de persoane"

  1. De ce nu povestti si despre sovinismul si xenofobia lui, care trecea orice masura. Despre postarile lui permanente, meninte sa raspandeasca ura intre roman si maghiari. Faptele prezentate de voi era marketing. Acest om este bolnav. Sper sa ia inca cate 3-3 ani cu executare si pentru faptele din Satu Mare – ma refer la talharie, evident 🙂

    View Comment
  2. Stimate domn/doamna Zimbor vorbiti prostii despre Ovidiu,el nu a avut treaba nici cu maghiarii nici cu romanii,el a avut treaba doar cu primarul municipiiului Satu Mare,il cunosc personal pe Ovidiu ,eu is de etnie maghiara,nu a avut treaba niciodata cu etnia nimanui .Daca nu cunosc pe cineva mai bine tac decat sa vorbesc prostii

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.