VIDEO. DJ-ii sătmăreni au făcut spectacol pentru a ajuta copiii fără părinți

DJ-ii sătmăreni au venit în ajutorul copiilor instituționalizați și au încheiat cu succes prima ediție a campaniei DJ pentru digitalizare. În urma evenimentului, 35 de tablete vor fi donate către copii aflați în grija statului. La nivelul județului, peste 180 de copii se află în cele 17 centre de plasament administrate de autorități. 

Rezultatele sunt peste așteptări, spun organizatorii evenimentului caritabil DJ pentru digitalizare.  35 de tablete vor fi achiziționate din donațiile făcute.

“Evenimentul aduce copiilor instituționalizați din județul Satu Mare, o șansă la educația on-line. Sunt 17 centre de plasament în care sunt repartizați 187 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, excepție fiind Centrul Maternal ,,Lorena” unde sunt adăpostite mame cu copii ce pot fi de la sugari până la preșcolari”, spun organizatorii.

Pe lângă obiectivul caritabil propus, evenimentul a avut și scopul de a trage un semnal de alarmă

“Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au nevoie de ajutorul nostru pentru a oferi un sprijin în degitalizarea centrelor de plasament. Statul, nu a reușit să doteze aceste instituții cu dispozitivele necesare copiilor pentru a participa la școala on-line. Astfel că fiecare like, fiecare distribuire, fiecare articol publicat a ajutat ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multe persoane, reușind chiar să depășească granițele țării”, este apelul lansat de dj-ii sătmăreni.

Cele 35 de tablete vor ajunge la copii din Casele de tip Familial ,,Ana”, ,,Maria”, ,,Felicia”, ,,Speranța”, ,,Violeta”, ,,Mihaela”, ,,Alexandra”, ,,Teodora”, ,,Floare de Colț”, ,,Orhideea”, ,,Ștefania”, ,,Daniel”, ,,Iris”, Centrul Maternal ,,Lorena”, Centru de Asistență și Intervenție pentru victimele traficului de persoane, abuzului, neglijării și exploatării ,,Andrei”, Centrul de primire în regim de urgență – adăpost de noapte pentru copii străzii Hurezu Mare, Congregația ,,Fiicele Îndurării” și Asociația ,,STEA”.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. DJ-ii sătmăreni au făcut spectacol pentru a ajuta copiii fără părinți"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre caritabil, dj
FOTO. O familie cu trei copii, în sărăcie lucie, pe malul Someșului. Au nevoie de ajutor

Închide