VIDEO. Drumurile din județul Satu Mare, reabilitate de srilankezi. Zeci de muncitori aduși de o firmă


Firma Diferit din Cluj, care a câștigat mai multe contracte importante pentru întreținerea sau reabilitarea unor drumuri din județul Satu Mare, a apelat la aducerea de muncitori din Asia pentru a-și acoperi deficitul de personal. Problemă cu care se confruntă toate firmele de construcție.

Mai exact, cei de la Diferit au apelat la zeci de muncitori din Sri Lanka, pe care îi plătește destul de bine. Iar muncitorii extracomunitari sunt foarte mulțumiți. Mai ales că primesc cazare și masă.

Reporterii PresaSM au stat de vorbă cu o parte dintre srilankezi, care au precizat că primesc 700 de dolari pe lună, respectiv cazare și masă. Din acești bani, oamenii reușesc să trimită o mare parte familiile lor din Asia de Sud. Salariul minim lunar în Sri Lanka este de aproximativ 300 de lei, aproape de opt ori mai mic decât cel din România.

Srilankezii mai spun că le place județul Satu Mare, iar oamenii – chiar dacă se uită insistent câteodată – sunt foarte prietenoși. Cu atât mai mult cu cât asiaticii sunt extrem de joviali și nu fac probleme de niciun fel.2 Comments on "VIDEO. Drumurile din județul Satu Mare, reabilitate de srilankezi. Zeci de muncitori aduși de o firmă"

  1. Pacat ca firma face lucrari care rezista sub o saptamana. Ex dj 193 paulesti – pomi

    View Comment
  2. Without_Name | octombrie 9, 2020 at 22:50 |

    Lucrările celor de la Tehnic Asist nu rezistau nici cel puțin o săptămână….. Așa că….

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asfaltare, Diferit, firmă de construcții
FOTO. Bombardierul number one! Cu mașina pe asfaltul încins și cu înjurături la purtător

Închide