VIDEO. După scandalul din tren, migranții au semănat panică și în Gara Satu Mare

Cei trei migranți libieni care au terorizat călătorii din trenul Timișoara Baia – Mare, pe raza județului Satu Mare au terorizat și persoanele din Gara CFR Satu Mare. Coborâți de Poliție și Poliția de Frontieră în Gara CFR din Carei, în jurul orei 20.00, migranții au ajuns câteva ore mai târziu în Gara de Nord din Satu Mare.

Aici s-au pus să facă din nou scandal și să încerce să fure mai multe bunuri și alimente. Mai multe persoane au alertat Poliția Transporturi Feroviare, iar polițiștii ar fi fost nevoiți să folosească spray-urile lacrimogene și să îi imobilizeze pe recalcitranți.

”Din Carei, aceștia au venit în gara din Satu Mare, unde au distrus un frigider și au sustras de la un chioșc diferite energizante, urmat de un scandal cu poliția Transporturi Feroviare, care nu au luat măsuri de sancționare al acestora pentru distrugere și furt. De ce se ascunde acest aspect?!”, a spus un agent de pază, martor al evenimentului, pentru PresaSM. 

Reamintim faptul că migranții care au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare, în județul Satu Mare, au scăpat cu o banală amendă pentru afectarea liniștii și ordinii publice. Autoritățile spun că nicio persoană nu a dorit să depună plângere. Cazul este cu atât mai interesant cu cât cel puțin o persoană ar fi fost furată, potrivit martorilor. Inclusiv șeful de tren s-a plâns că a fost victima unei astfel de tentative.

Reprezentanții Poliției de Frontieră susțin că totul s-a întâmplat în data de 11.01.2020. În jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune pe comunicaţia Valea lui Mihai – Satu Mare au observat în apropierea unui magazin de la intrarea în localitate trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Polițiștii au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil. Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare.

Reamintim faptul că pasagerii au asistat îngroziți la toate aceste scene, mai ales că aceștia au fost urcați în tren, fiind lăsați în grija șefului de tren. Care a fost total depășit de situație.

Potrivit obiectiv-sm.ro, se pare că imigranților chiar le-a ieșit un furt, doar că norocul călătoarei păgubite au fost controlorii, care au văzut toată scena și au recuperat portofelul femeii. Imigranții nu s-au oprit și au încercat să fure chiar și din geanta controlorului, dar au fost opriți la timp.

”Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a explicat un martor pentru  obiectiv-sm.ro.

Văzând că nu îi vin de hac controlorului, prin limbajul semnelor, cei trei algerieni chiar l-au amenințat pe controlor, arătându-i prin gesturi că îi vor tăia gâtul. De abia în municipiul Carei au intervenit mai multe echipaje de Poliție și Poliție de Frontieră, care i-au preluat pe cei trei scandalagii.

1 Comment on "VIDEO. După scandalul din tren, migranții au semănat panică și în Gara Satu Mare"

  1. Buna.Este foarte revoltător.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, Poliția de Frontieră
Pericol lângă Spitalul Județean. Șofer fără permis, cu mașină neînmatriculată

Închide