VIDEO. Educatoarea neagă că ar fi jignit-o pe fetița din Tășnad: ”Este o înscenare. Am conștiința împăcată”


Părinții unei fetițe în vârstă de cinci ani acuză o educatoare de la grădinița din Tășnad de discriminare. Potrivit mamei fetiței, aceasta ar fi fost făcută ”țigancă” în momentul în care ar fi fost întrebată cum o cheamă.

Pe de altă parte, educatoarea F. Maria – cu 41 de ani de acticitate didactică în spate – susține că nu este nimic adevărat și că totul ar fi o înscenare.

”Am 41 de ani de activitate și niciodată, nimeni, nu s-a plâns de ceva. Și eu sunt o minoritate, fiind de naționalitate maghiară, și nu mi-aș permite vreodată să jignesc pe cineva, cu atât mai mult pe un copilaș. Eu cred că în spatele acestor acuzații sunt alte interese. Interesant este faptul că după o oră, chiar în ziua respectivă, a venit mămica cu fetița la grădiniță, iar de față cu mai multe colege și cu două mămici, fetița a spus că nu este adevărat ce s-a spus ulterior, și că doar am întrebat-o cum o cheamă și apoi am îmbrățișat-o. Este interesant că postarea mămicii respective a apărut la trei zile.

De-a lungul timpului am avut copii de toate naționalitățile și etniile și mereu ne-am înțeles foarte bine. Fetița a fost adusă la grădiniță ieri și am întrebat-o cum o cheamă, iar ea mi-a spus Maia, apoi am sărutat-o și am mângâiat-o, așa cum fac cu toți copiii, care îmi sunt foarte dragi. Conștiința mea este împăcată. Este păcat ca după 41 de ani de activitate să mi se impute așa ceva. Este o pată pe cariera mea”, a precizat F. Maria la solicitarea PresaSM.

Primarul Tășnadului, Grieb Csaba Francisc, a chemat la mediere părinții, directoarea grădiniței și educatoarea, iar în limita atribuțiilor sale a solicitat și obținut – la cererea părinților – mutarea minorei într-o altă grupă.

Redăm mai jos poziția mamei:

”Vreau să vă împărtășesc pățania mea de fapt a copilului meu din prima zi de grădiniță. Nu pot să cred că în 2020 e posibil să fim discriminati în așa hal. Am fost nevoită să îmi duc fetița la Tășnad la grădiniță, pentru că nu știu din ce motive grupa de la Cig a fost desființată (poate ne spune doamna directoare). A fost repartizată la grupa doamnei F. MARIA. În prima zi de grădiniță aceasta și -a permis să îmi jignească fetița spunându-i că e țigancă, discreditând-o în fața celorlalți copii. Am sesizat incidentul doamnei directoare care nu a luat nicio atitudine (probabil relația cu doamna educatoare este motivul). Am fost nevoită să mă adresez domnului primar Grieb care a luat măsuri imediat. Ca să înțelegeți, am să vă postez discuția cu fiica mea. Copiii nu mint niciodată! Orice părinte și-ar apăra copilul. Cu atât mai mult când este vorba despre discriminare rasială. O să cer și părerea conducerii Inspectoratului Școlar județean Satu Mare”.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Educatoarea neagă că ar fi jignit-o pe fetița din Tășnad: ”Este o înscenare. Am conștiința împăcată”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Școlar Județean
zeci de profesori satmareni, in izolare la domiciliu
Zeci de profesori sătmăreni, în izolare la domiciliu în prima zi de școală

Închide