VIDEO. Greviștii de la Electrolux, pichet în fața Ambasadei Suediei


Mai mulți muncitori ai Electrolux, împreună cu președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, au participat la pichetul organizat în fața Ambasadei Suediei din București. Greviștii au pornit luni din Satu Mare, iar pe drumul lor s-au oprit în fața mai multor magazine care comercializează produse Electrolux. Ei au încercat să atragă atenția opiniei publice asupra nivelului de salarizare de la fabrica suedezilor din Satu Mare. 

Mai mulți muncitori aflați în grevă, alături de lideri de sindicat, printre care Vasile Dârle, președintele Cartel Alfa Satu Mare și Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, au participat la pichetul organizat în fața Ambasadei Suediei. Greviștii au vrut să atragă atenția asupra situației în care se află muncitorii. De opt săptămâni, aproximativ 400 de angajați au oprit producția solicitând salarii mai mari.

Negocierile purtate cu patronatul au eșuat, iar ultima propunere venită din partea conducerii fabricii nu a fost acceptată de muncitori.

Luni, mai mulți greviști au pornit spre Capitală, într-o carvană care s-a oprit în mai multe județe, îndemnând la boicotarea produselor Electrolux.

Pe parcursul celor opt săptămâni de grevă, sindicatele, dar și muncitorii au transmis în repetate rânduri mesaje autorităților din Suedia. Pe lângă scrisorile oficiale, autoritățile suedeze din România au primit mesaje din partea greviștilor, dar și din partea celor care îi susțin și pe pagina de socializare, acolo unde Ambasada Suediei este foarte activă.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Greviștii de la Electrolux, pichet în fața Ambasadei Suediei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre București, Electrolux, grevă
VIDEO. Grevă la Electrolux: “Rezistăm până la capăt!”. Dosare penale și termene în instanță

Închide