VIDEO. Klaus Iohannis: Școala începe la 14 septembrie! Majoritatea elevilor vor merge la școală

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ.

Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate. ”Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală”, a spus președintele.

Învățământul online rămâne o opțiune și vine să completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ în parte, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul.

Astfel:

Scenariul verde – înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;

Scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;

Scenariul roşu – se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

VIDEO. Președintele României, Klaus Iohannis, oferă explicații: Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Klaus Iohannis: Școala începe la 14 septembrie! Majoritatea elevilor vor merge la școală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Klaus Iohannis
VIDEO. Szeptember 14–én kezdődik az új tanév, de ha nagyon sok lesz a megbetegedés, elhalasztják

Închide