VIDEO. Operație în premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Se poate și la noi!

O operație în premieră a fost efectuată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Este vorba despre o intervenție de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Reușita le aparține medicilor Cristian Rusu și Bogdan Feciche, alături de colectivul medical.

Doctorul Bogdan Feciche susține că particularitatea acestei intervenții rezidă în faptul că a fost făcută pe cale laparoscopică. Cu alte cuvinte, printr-o metodă minim invazivă. Iar operația a fost un succes, atât pentru medici cât și pentru pacient.

”A fost o intervenție de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Asta înseamnă extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezică urinară. Particularitatea acestei intervenții a fost că s-a făcut pe cale laparoscopică. Se încearcă să se extindă această tehnică, fiindcă operația este extrem de șocogenă, de dificil de suportat de către bolnav. Din păcate pentru bolnavi este singura cale de a rămâne în viață. Și atunci încerci să faci pe cale minim invazivă, pentru o recuperare mai bună. Pacientul a evoluat bine. Intervenția a durat în jur de patru ore și douăzeci de minute. Tot ce contează este că pacientul se simte bine”, a spus doctorul Bogdan Feciche.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare susține că încearcă să le asigure toate condițiile pentru a-și exercita cât mai bine actul medical.

”Este vorba despre o intervenție în premieră și deschizătoare de drumuri pe care medicii noștri, doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Fechiche și doctorul Botezan au reușit-o. Avem o mână de lucru foarte bună și valoroasă în acest spital. Din păcate, nu reușim întordeauna să le oferim acea dotare sau acea infrastructură pe care ar merita-o, dar pe care ne străduim în viitorul apropiat să o avem. Spun asta pentru că sunt medici foarte buni, sunt profesioniști extraordinari. Și o spun cu încredere: acești oameni ar face față în orice spital public sau privat din România. Aș vrea să mai spun că pacienții sunt foarte mulțumiți”, a declarat Adrian Marc, managerul Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Operație în premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Se poate și la noi!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
FOTO. Lupta contra infecțiilor în Spitalul Județean, dusă cu specialiști străini

Închide