VIDEO. Papa Francisc, mesaj pentru români, înainte de vizita istorică

Papa Francisc a înregistrat un mesaj video pentru români, înainte de vizita sa istorică în România. Suveranul pontif vorbește despre legăturile dintre Petru și Andrei, dar și despre martirii greco-catolici.

Televiziunea Română a transmis mesajul Suvernaului Pontif, înainte de vizita acestuia în România. Papa Francisc s-a obișnuit să facă astfel de înregistrări, în care să vorbească credincioșilor, dar și să mulțumească tuturor celor care îi pregătesc vizitele din diferitele colțuri ale lumii.

În mesajul transmis românilor, el vorbește despre unitate, dar și despre martiriul episcopilor greco-catolici.

“Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea,” spune Suveranul Pontif.

Papa Francisc a spus și că așteptă să se întâlnească cu credincioșii din România.

“Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântare mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a spus Suvernaul Pontif.


VIDEOREPORTAJ. O sătmăreancă a realizat hainele pe care Papa le va purta în timpul vizitei în România


Programul vizitei papale

Papa Francisc va ajunge în România vineri, la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”. El se va întâlni cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă dar și cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. La ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu Sinodul permanent şi va ţine un discurs. La ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut. De acolo, Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca spre Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc, unde, începând cu 11.30, va susține Sfânta Liturghie. De aici, Papa va merge cu elicopterul la Iaşi, unde, va vizita Catedrala catolică din Iaşi.

În jurul orei 19.00, Suveranul Pontif va pleca spre Bucureşti, cu avionul.

Duminică, potrivit programului, Papa va merge la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, la ora 11.00.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Papa Francisc, mesaj pentru români, înainte de vizita istorică"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Papa Francisc
VIDEOREPORTAJ. Povestea sătmărencei care a creat veșmântul Papei Francisc. Îl va purta în România

Închide