VIDEO. Pod de milioane de euro, lăsat pe malul Someșului. Oamenii trec cu bacul și bețele

Un pod care a costat guvernul 10 milioane de lei stă de un an pe malul Someșului, în județul Maramureș. Totul, din cauza unei erori: când trebuia să fie pus peste râu, a fost îndoit din neatenție. Acum, localnicii trec apa cu un bac împins de bețe, potrivit digi24.ro

Podul din metal care ar trebui să lege localitățile Ulmeni și Chelința, din Maramureș, a costat peste 10 milioane de lei. Finanțarea a venit de la Ministerul Dezvoltării în 2015, iar lucrarea trebuia să fie gata doi ani mai târziu. În 2020, sute de mașini trec zilnic Someșul cu bacul.



Deși localnicii așteaptă de o viață construirea unui astfel de pod, după mai mulți ani în care finalizarea lucrărilor a tot fost amânată, în toamna anului trecut, firma constructoare a încercat să pună podul peste apă, însă fără succes.

Ioan Băbuț, constructor: “Am avut o eroare și a căzut un cap de pe niște role, a căzut un cap în elasticitate și după aia a trebuit să facem o expertiză, expertiza a durat și podul nu are nimic din punct de vedere tehnic. Un capăt a alunecat în lateral, s-a deplasat 20 de centimetri și atunci a rămas suspendat numai în arc pe parte elastică. S-au mai răsturnat și autostrăzi, ce să facem? Bine că nu s-a întâmplat la oameni”.

Lucian Morar, primar în Ulmeni: “Expertiza ne arată că nu s-a întâmplat nimic grav, este doar o îndoitură elastică, care își va reveni. Acuma constructorul pune din nou podul pe poziție de lansare și suntem în discuții avansate cu firma de macarale.”

Octombrie 2020 este noul termen de finalizare a podului, însă primarul localității nu crede ca va fi posibil ca lucrurile să se repare într-un timp atât de scurt. Dacă podul care ruginește pe malul apei ar fi fost amplasat peste Someș, distanța dintre Baia Mare și Zalău s-ar fi scurtat cu aproximativ 40 de kilometri. Singura variantă pe care o au oamenii este să treacă Someșul pe un bac împins de bețe.

SURSA:  digi24.ro



2 Comments on "VIDEO. Pod de milioane de euro, lăsat pe malul Someșului. Oamenii trec cu bacul și bețele"

  1. A CĂZUT DE PE ROLE UN CAPĂT(DE POD) IN ELASTICITATE !!NU “UN CAP” !!

    View Comment
  2. Sunt interesat sa cunosc detaliile referitoare la scurtarea distantei Zalau-Baia Mare, cu cei “aproximativ 40 km”.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.




Mai multe despre Maramureș, pod
FOTO. Descinderi masive în județele vecine la traficanţi de droguri din România şi Ungaria

Închide