VIDEO. Prima femeie intrată în cursa pentru Primăria Satu Mare. Petric, propunerea pentru șefia CJ

Pro România Satu Mare și-a lansat în cursul după-mesei de joi. Propunerea pentru Primăria municipiului Satu Mare este avocata Cristina Haiduc. Varianta Pro România pentru președinția Consiliului Județean este Octavian Petric. 

Pro România Satu Mare și-a lansat astăzi candidații pentru alegerile locale. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o femeie candidează pentru fotoliul de primar al municipiului Satu Mare. Este vorba despre avocata Cristina Haiduc.

“Aici am găsit o echipă cu oameni cu proiecte pertinente, de valoare și consider că este nevoie de un suflu nou, tânăr, care să se implice și să sesizeze neregulile întâlnite. Am decis să candidez pentru a construi fericirea în jurul oamenilor. Consider că a te implica în politică înseamnă a veni în sprijinul cetățenilor,” a spus Cristina Haiduc. “Mă consider un om corect, voi fi muncitoare, implicată, dar, în primul rând, eu vreau să fiu alături de oameni. Schimbarea vine de la fiecare alegător din Satu Mare. În 30 de ani de la Revoluție, consider că în Satu Mare nu sunt schimbări majore.”

Haiduc vrea un oraș mai verde și mai mulți investitori privațiÎn ceea ce privește proiectele, Haiduc a amintit despre înfrumusețarea orașului, reorganizarea spațiilor verzi prin reîmpădurire, reabilitarea clădirilor publice, închiderea Centrului Vechi și reamenajarea malurilor Someșului. Candidatul a vorbit și despre necesitatea digitalizării administrației locale, dar vrea și o schimbare de atitudine, una care să readucă în centrul atenției administrației nevoile cetățenilor.

Și sistemul de taxare și impozitare trebuie schimbat, iar principala problemă reclamată este cea legată de taxarea persoanelor juridice. Candidatul a precizat că este nevoie de mărirea parcului industrial prin aducerea de noi investitori, implementând modelul deja de succes din Cluj și Bihor.

Infrastructura rutieră are în continuare nevoie de investiții, în special marile bulevarde, drumurile care asigură intrările și ieșirile din municipiul Satu Mare, a mai spus candidatul Cristina Haiduc.

Haiduc este și primul candidat care a vorbit despre egalitatea de șanse, despre un oraș care să ofere aceleași oportunități femeilor și bărbaților, celor tineri și celor vârstnici.

“Va lupta pentru a urmări interesele fiecărui sătmărean”, a spus șeful Pro România, Octavian Petric, despre candidatul propus la Primăria Satu Mare.

Cristina Haiduc s-a alăturat echipei Pro România Satu Mare în urmă cu un an de zile și este și prima pe lista consilierilor locali propuși de partid.

Octavian Petric, candidatul pentru președinția Consiliului Județean

Pentru președinția Consiliului Județean, propunerea este Octavian Petric.

“Din păcate, partidele au preferat să negocieze cu UDMR. Aceste negocieri sunt în detrimentul cetățenilor din municipiul și județul Satu Mare. Pro România a decis să meargă pe cont propriu la alegerile locale, să lupte pentru sătmăreni, pentru că nu este normal să pui jos sabia înainte să înceapă lupta. Noi nu vom face ca alte partide. Avem propuneri. Sunt oameni profesioniști, în care cred, de care comunitatea are nevoie. Noi astfel de oameni vrem să propulsăm și, pentru a face auzită vocea sătmărenilor, vrem cât mai multe locuri în consiliile locale și în cel județean. Am decis să îmi asum candidatura pentru președinția Consiliului Județean, conștient că este nevoie de o adevărată conducere la nivel județean,” a spus Octavian Petric despre candidatura sa la președinția Consiliului Județean.

Politicianul a spus și că finanțări obținute au venit în județ ca urmare a acțiunilor pe care le-a derulat ca parlamentar și prin intermediul guvernului Ponta. Octavian Petric a vorbit și despre experiența sa din mediul privat, una despre care spune că îl ajută atunci când vine vorba despre dezvoltare și implementare de proiecte. Petric a făcut și un apel la solidaritate, convins că sătmărenii știu să se suțină unii pe alții și să contribuie toți la dezvoltarea județului.

“Este nevoie ca Satu Mare să se ridice. Împreună trebuie să construim județul, comună cu comună, oraș cu oraș, sat cu sat. Județul Satu Mare are nevoie de un echilibru, de o echipă care să pună interesele cetățenilor mai presus de interesele de partid,” a adăugat Petric.3 Comments on "VIDEO. Prima femeie intrată în cursa pentru Primăria Satu Mare. Petric, propunerea pentru șefia CJ"

 1. Gogu Stiuk | august 14, 2020 at 05:03 |

  Discurs de parlamentar cu dou mandate la activ de toata jena (de ex.min. 1,15) !!!!!

  View Comment
 2. Marcel Tent | august 14, 2020 at 05:07 |

  degeaba oricum câștigă UDMR

  View Comment
 3. Nu conteaza cine castiga!!! In 30 de ani nici un primar nu a facut nimic!numai taxe si impozite au ridicat in fiecare an!
  Toate drumurile din oras sunt carpite,de pod nici vb.dar avem proiecte!.
  NU merita nici unul votul satmarenilor!!!

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre alegeri locale 2020, Octavian Petric
Mihai Huzău, candidat la Primăria Satu Mare: “Haideți să nu le facem jocul!”

Închide