VIDEO. Radu Cristescu, acuzații grave la adresa Primăriei. Referendum pentru demiterea primarului Kereskenyi

Deputatul Radu Cristescu a susținut duminică după-masă o conferință de presă în care a făcut noi acuzații la adresa conducerii Primăriei Satu Mare. Cristescu a cerut demisia primarului și a vorbit despre proiectul de reabilitare a centrului civic, dar și despre cel pentru modernizarea Centrului Vechi. Mai mult, Cristescu a spus că partidul pe care îl reprezintă își dorește un referendum pentru demiterea primarului municipiului Satu Mare.

Cristescu a vorbit și despre postarea pe care a făcută pe pagina sa de socializare, explicând că nu a criticat dorința de a reabilita centrul civic al municipiului Satu Mare, ci modul în care renovarea se derulează.

Deputatul a precizat că piatra cubică dar și marmura puteau fi refolosite și a arătat cu degetul spre firma care derulează proiectul de reabilitare, dar și către proiectul de reabilitare a zonei centrale.

Cristescu a vorbit și depsre cei doi arhitecți care au câștigat proiectele pentru reabilitarea Centrului Nou, dar și a Centrului Vechi.

“Cei doi arhitecți sunt membri în comisia Primăriei de amenajare a teritoriului și urbanism. Vreau să știu unde a fost publicată aceată licitație? Pe panoul Primăriei?!”, a spus Cristescu.

Deputatul a precizat că în această situație, cei doi arhitecți s-ar afla în incompatibilitate.

Radu Cristescu i-a adresat primarului în funcție și mai multe întrebări la care așteaptă răspunsuri. Cele mai multe dintre ele au fost legate de modul în care primăria a alocat bani pentru renovarea unor unități de învățământ. Semne de înrebare au fost ridicate și la modul în care s-ar fi făcut unele angajări în sistemul public, atât la Primărie, cât și în alte structuri ale aparatului administrativ.

Deputatul Radu Cristescu a vorbit și despre amendamentele la bugetul național pe care le va susține în parlament. Programul partidului, spune Cristescu, este similar cu cel propus de administrația prezidențială din Statele Unite.

“Este un buget al sărăciei, al sărăciei în România. PSD, prin amendamentele pe care le-am depus, au fost pentru creșterea alocațiilor, creștere pensiilor și creșterea ajutorului de șomaj,” a spus Radu Cristescu despre bugetul pentru acest an, pe care l-a comparat cu cel al președintelui Biden.

“Sper din toată inima și din tot sufletul ca mâine seară, să reușesc să trec aceste amendamente care vor ajuta la dezvoltarea comunităților sătmărene locale”, a mai precizat deputatul sătmărean Radu Cristescu.


6 Comments on "VIDEO. Radu Cristescu, acuzații grave la adresa Primăriei. Referendum pentru demiterea primarului Kereskenyi"

 1. Referitor la refolosirea obiectelor.
  Totusi exista un proiect, de ce nu s-au efectuat atunci aceste sesizari? Au existat si poze despre cum va arata locul dupa finalizarea lucrarilor.

  Daca tot sunt probleme, de ce nu face domnul Cristescu sesizari la autoritati?

  View Comment
 2. Foarte corect! Afara cu infractorii din administrația locală!

  View Comment
 3. Voi vota la referendum!!

  View Comment
 4. Probabil este un conflict de interese din partea proiectanților. Autoritățile ar trebui să se autosesizeze, dar probabil nu citesc presasm.

  View Comment
 5. Si ce o sa votati la referendum?
  Invidia vorbeste din falitu` asta. Isi bate gura pe degeaba. Vorbeste sa nu taca

  View Comment
 6. Scopul politicienilor om tara noastră e de a îndepărta toți oameni competenți și a face loc hienelor

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Radu Cristescu, PSD
Deputatul Radu Cristescu, atac frontal la PNL: ”Zeci de copii din Tășnad vor face zilnic naveta”

Închide