VIDEO. Rejudecare a procesului crimelor de la Apa. Rentea, șanse mici să scape de închisoarea pe viață

La Curtea de Apel Oradea s-a consumat deja primul termen din cadrul apelului declarat de către Răzvan Mircea Rentea, împotriva sentinței pe viață date de către judecătorii Tribunalului Satu Mare.

Judecătorii au luat deja prima decizie nefavorabilă, respectiv au menținut arestul preventiv pentru Rentea. Mai mult, sora acestuia s-a constituit din nou parte civilă împotriva sa.

”(…) Menţine ca legală şi temeinică măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul RENTEA RĂZVAN MIRCEA prin încheierea 33/JDL/29.11.2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, pronunţată în dosar nr.4301/83/2017, definitivă prin Încheierea penală nr.38/CJDL/04.12.2017 a Curţii de Apel Oradea. Definitivă”, este decizia pronunţată în şedinţă publică, în data de 19.10.2018, de către judecătorii de la Curtea de Apel Oradea.

Reamintim faptul că judecătorii Tribunalului Satu Mare au pronunțat în 23 august sentința în cazul triplei crime de la Apa, în care Răzvan Rentea este inculpat pentru uciderea părinților – Niculina și Gheorghe Rentea, respectiv a bunicii materne Viorica Apan.

Reporterii PresaSM, aflați în sala de judecată, au aflat că judecătorii l-au condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pe Răzvan Rentea, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au solicitat instanței pronunțarea unei pedepse cu închisoarea pe viață, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Răzvan Rentea nu a fost adus în sală pentru a auzi sentința.

Reporterii PresaSM s-au aflat în sala de judecată la ultimul termen, din 17 august, în momentul în care judecătorul i-a dat ultimul cuvânt lui Răzvan Rentea, înainte ca instanța să intre în pronunțare. Rentea a fost tranșant, declarând resemnat:

”Văd că sunt acuzat, condamnat pe viață. Păi, dați-mi pe zece vieți, nu pe o viață!”

Rentea i-a acuzat pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare că au creat un scenariu fals, iar informațiile din rechizitoriu ar fi, în fapt, ”un film”.

Procurorul și-a motivat cererea pe baza faptului că faptele ar fi fost premeditate, gradul de violență în săvârșirea faptelor, atitudinea nesinceră, precum și faptul că vorbim despre o serie de crime împotriva propriilor membri ai familiei. Circumstanță agravantă din perspectiva Codului Penal.

Procurorul a mai arătat că – în baza probatoriului administrat în cauză – este exclus ca o altă persoană să fi participat sau comis cele trei crime.  

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Rejudecare a procesului crimelor de la Apa. Rentea, șanse mici să scape de închisoarea pe viață"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre proces de crima
FOTO/VIDEO. Lovitura presupusului ucigaș al unei nemțoaice în Satu Mare. A fentat poliția

Închide