VIDEO. România reușește să țină granițele Ungariei deschise! Acces pentru diaspora

Mii de români au rămas blocați la Granița dintre Austria și Ungaria, care a închis frontierele pentru cetățenii străni. Ministerul de Externe a reușit să obțină permisiunea ca aceștia să tranziteze teritoriul Ungariei, începând cu ora 13.00, ora României. Cei care vor ajunge, în următoarele zile, la frontiera cu Ungaria, vor putea tranzita teritoriul acestei țări doar noaptea, informează digi24.ro

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o nouă convorbire cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, în vederea identificării unei noi soluții pentru asigurarea tranzitului și facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români. Soluția agreată cu partea ungară este următoarea: se va permite accesul pe teritoriul Ungariei, în vederea tranzitului, tuturor cetățenilor români care se află la acest moment la granița dintre Austria și Ungaria începând cu ora 12.00, ora Ungariei, până la eliminarea blocajului. În același timp, partea ungară a acceptat ca tranzitul să fie permis în fiecare zi, în intervalul orar 21.00 – 05.00, ora Ungariei, pe rutele indicate de către autoritățile ungare”, arată un comunicat al MAE.

Câteva mii de români au putut să tranziteze teritoriul Ungariei noaptea trecută, dar mulți alții au rămas la granița cu Austria. Ei au ajuns în cursul nopții la granița cu România.

Ministerul a mai anunțat că ieri au revenit în țară 170 de cetățeni români – 59 de cetățeni români care fuseseră blocați pe aeroportul din Budapesta, 23 din Maroc și 118 din Egipt. De asemenea, astăzi alți 78 de cetățeni români au revenit în țară din Iordania, ca urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României la Amman, iar la acest moment sunt în derulare demersuri pentru facilitarea repatrierii unor grupuri de cetățeni români aflați în Portugalia, Maroc, Egipt și Malta.

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. România reușește să țină granițele Ungariei deschise! Acces pentru diaspora"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Industria textilă din Satu Mare, recrutată în lupta cu COVID-19. Prefectura a făcut demersuri

Închide