VIDEO. Românii, ținuți în continuare la vamă. Așteaptă soluții din partea autorităților

Românii pe care închiderea frontierelor i-a prins pe drum așteaptă încă soluții din partea autorităților. Sătmărenii spun că încă de ieri, de la ora 23:00 așteată la Hegyeshalom, iar singurul lucru care s-a schimbat este trimitrea unor forțe de ordine austriece în zonă. Cozile riscă să paralizeze traficul în zonă, spun sătmărenii, asta în timp ce părinți cu copii mici stau în aglomerația creată la frontieră.

Cetățenii români continuă așteptarea la granița dintre Ungaria și Austria, fără un orizont de așteptare. Nu știu cât timp vor fi blocați la frontieră, iar cei care au reușit să contacteze autoritățile române ne-au transmis că au primit doar răspunsul de a aștepta.

Cozile devin tot mai mari, iar circulația în zonă este îngreunată, asta în timp ce nervii oamenilor sunt întinși la maxim. Printre cei aflați blocați la frontieră sunt și părinți cu copii mici, transmis sătmărenii, iar oamenii spun că sunt nemulțumiți și enervați și de modul în care au fost tratați de polițiștii de frontieră din Ungaria.


NOTA REDACȚIEI: În conformitate cu prevederile decretului pentru instituirea stării de urgență, și înțelegând importanța transmiterii unor informații oficiale, PresaSM a încercat contactarea autorităților județene și naționale pentru un punct de vedere cu privire la cetățenii români care au rămas blocați la vămi. Până la această oră (n.red 12:00), nu am primit un răspuns cu privire la acțiunile întreprinse de autorități, nici de la nivel național și nici de la nivel județean. O solicitare pentru un punct de vedere a fost transmisă Ministerului Afacerilor Externe, iar dimineață a fost solicitată o poziție din partea Instituției Prefectului Județului Satu Mare.

1 Comment on "VIDEO. Românii, ținuți în continuare la vamă. Așteaptă soluții din partea autorităților"

  1. oameni fara minte!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Afacerilor Externe
MAE îndeamnă turiștii români să revină acasă

Închide