VIDEO. Scandal monstru la o primărie din județ. Zeci de persoane, lăsate fără salar

Scandalul dintre primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, și secretarul comunei Păulești, Bernat Manuela, are efecte directe față de zeci de angajați ai adminstrației locale. Se pare că edilul șef a propus diminuarea salariului secretarei (mai exact al coeficientului de salarizare cu peste 30%), pentru diferite motive iar, în contrapartidă, secretara nu a dat controlul de legalitate asupra Horătârii Consiliului Local Păulești, care stabilea coeficienții de salarizare ai angajaților.

Primarul Zenoviu Bontea a invocat ”motive de conduită a unor funcționari din primărie”, cu trimitere către secretarul comunei. Edilul șef a mai spus că proiectul de salarizare, inițiat de el, a avut acordul sindicaliștilor și că nu înțelege opoziția secretarului. Mai mult, se pare că s-a constituit o comisiei de disciplină cu privire la activitatea secretarului.

Bernat Manuela invocă aspecte de ilegalitate ale dispozițiilor de salarizare semnate de primar, iar pe cale de consecință a refuzat să dea avizul de legalitate.

Cert este că circa 40 de angajați ai Primăriei Păulești, la care se mai adaugă alte persoane remunerate de către administrația locală, au rămas fără salarii din cauza acestui conflict.  Diferendul legal urmează să fie tranșat de către Prefectura Satu Mare. Iar până atunci, zeci de persoane rămân fără salarii din cauza conflictului de la vârful Primăriei Păulești.

Ce motive invocă primarul Zenoviu Bontea:

În materialul video de mai jos vă prezentăm explicațiile ambelor părți. Atât ale primarului comunei Păulești, Zenoviu Bontea, cât și ale secretarului Bernat Manuela:

Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Scandal monstru la o primărie din județ. Zeci de persoane, lăsate fără salar"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Păulești
Primarul din Păulești, Zenoviu Bontea, demis din funcție! Al doilea în acest an

Închide