VIDEO. Se extinde și modernizează Urgența Spitalului Județean. Un milion de euro!

Noul manager al Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc, a declarat că cele mai importante proiecte ale sale sunt de două tipuri. În primul rând, menținerea funcționalității la parametrii normali a spitalului, prin asigurarea medicamentelor și a materialelor sanitare. În al doilea rând, pe termen mediu și lung se are în vedere implementarea unor proiecte de construire a unui nou corp de clădire a spitalului Județean.

”Dotarea cu medicamente, cu materiale sanitare, trebuie să fim atenți la acest aspect. Achiziționarea reactivilor, proiectul pe laborator. Urmează proiectele europene, iar cel cu clădirea l-am depus. Urmează un al doilea proiect în data de 30 noiembrie, care va fi focalizat pe partea de Terapie Intensivă și Neonatologie”, a spus Adrian Marc.

Un alt proiect important se referă la extinderea Unității de Primire Urgențe, acolo unde se are în vedere – prin intermediul unui proiect cu finanțare UE – extinderea spațiului și dotarea cu aparatură modernă.

”Din ianuarie devin eligibile alte proiecte, și mă refer aici pe partea de Primire Urgență, unde o să avem în vedere extinderea acestei unități și dotarea cu aparatură și echipamente”, a mai spus Adrian Marc.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Satu mare, Pataki Csaba, a explicat etapele acestor proiecte.

”Programul România-Ungaria este în faza de evaluare administrativă, așteptăm încă decizia finală care precede evaluare administrativă și asta se va găsi de undeva la mijlocul lunii decembrie printr-o ședință a Comitetului de monitorizare. Până în 30 noiembrie pregătim o altă aplicație pe programul patrulateral prin care încercăm să obținem finanțare pentru un centru care ar fi foarte foarte necesar pentru județul Satu Mare. Până la finele lunii ianuarie pregătim un alt proiect prin Programul Operațional Regional pentru extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe unde valoarea maximă care se poate obține un milion de euro este un program special în care am fost preselectați. Deci, practic, nu avem emoții că primim sau nu finanțare. Practic, la anul este posibil să avem trei contracte de finanțare semnate care vine în sprijinul dezvoltării sistemului de sănătate din județul Satu Mare”, a concluzionat Pataki.


locuri de munca satu mare

1 Comment on "VIDEO. Se extinde și modernizează Urgența Spitalului Județean. Un milion de euro!"

  1. Da totul suna frumos. Sa speram ca va deveni realitate. In spitalul judetean sunt niste Saloane ca nici in filmele de groaza nu vezi asa ceva:paturi rupte,lenjeri murdare de ți scârba sa stai pe ele,de Peretii si Băile din spital nici sa nu mai vorbim. Exteriorul spitalului e splendid de frumos,dar interiorul…..Daca tot primiti bani astia de la UE macar faceti ceva cu ei,nu ii bagati in buzunare. Ca Satu Mare a ajuns mai rau ca Vasluiul deja.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.