VIDEO. Secțiunea de autostradă din județul vecin, pe jumătate gata. Cum arată șantierul Biharia-Borș

sursa: CNAIR

Reprezentanții Companiei Naționale de Infrastructură au făcut o vizită în teren pe șantierul sectorului Biharia-Borș al Autostrăzii Transilvania. Potrivit reprezentanților, lucrările pe acest sector sunt finalizate în proporție de aproape 50%.

CNAIR a publicat imagini din dron cu stadiul în care se află sectorul Biharia-Borș al Autostrăzii Transilvania. Potrivit reprezentanților, stadiul lucrărilor a ajuns la 47%.

“Se efectuează lucrări de așternere a mixturilor asfaltice, montare grinzi la pasaje, șanțuri pereate, lucrări de execuție umpluturi din balast și strat din balast stabilizat cu lianți hidraulici în zona Nodului Rutier Biharia. Cantitatea medie zilnică de asfalt pus în operă este de 1700 to. Subsecțiunea 3C3 (Biharia – Borș), se întinde între km 59+100 și km 64+450 (5,35 km) și începe în zona localitații Biharia. Traseul tranziteaza o zona de campie, între localitățile Biharia, Satu Nou și granița româno–maghiară și intersectează DN 19 (Oradea – Satu Mare) la km 59+614, la nord de localitatea Biharia. La km 59+875 este prevăzut un nod rutier (Nodul Biharia), cu 5 bretele și 3 pasaje”, explică cei de la Direcția Regională de Drumuri Cluj.

Autostrada va tranzita calea ferată CF 402 (Oradea – Satu Mare), la km 60+066. Traseul autostrăzii Brașov – Cluj – Borș, respectiv subsecțiunea 3C3 se încheie la frontiera româno-ungară, la km 64+450, unde se va racorda la rețeaua rutieră maghiară.

 

Valoarea contractului este de 134.221.397,72 LEI fără TVA.

Obiectivul general al proiectului vizează crearea unei rețele moderne de transport rutier, în vederea dezvoltării regionale a zonei, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea timpului de călătorie, reducerea poluării și reducerea numarului de accidente rutiere din regiune.

Contractul a fost semnat în data de 20.12.2018, activitatea de proiectare a început în data de 18.01.2019, iar execuția lucrărilor, în data de 13.04.2019.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru executia lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Secțiunea de autostradă din județul vecin, pe jumătate gata. Cum arată șantierul Biharia-Borș"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Autostrada Transilvania
FOTO. Avans vizibil pe autostrada Transilvania. Din Bihor, în Ungaria, mai repede

Închide