VIDEO. Un avocat sătmărean explică ce se întâmplă cu amenzile primite în starea de urgență

Avocatul sătmărean Ciprian Ardelean explică ce se întâmplă cu amenzile date de către Poliție, Poliție Locală, Jandarmerie sau Poliție de Frontieră în baza ordonanțelor militare. Mai exact, sancțiunile care se bazau pe articolele declarate neconstituționale de către judecătorii Curții Constituționale a României.

”Știm că hotărârile Curții Constituționale produc efecte de la publicarea lor în Monitorul Oficial, iar acest lucru nu s-a întâmplat încă. Dar cu siguranță se va întâmpla în viitorul apropiat. Ce pot să facă cei care au fost sancționați până acum: pot să facă plângeri în termen legal, iar acest lucru este foarte important și pot să invoce aspecte de neconstituționale. Instanțele de judecată vor trebui să țină seamă de hotărârile Curții Constituționale. Drept urmare, la o interpretare logică, apreciez că la acest moment soluțiile instanțelor trebuie să fie negreșit de anulare a acelor procese verbale întocmite în baza articolelor de lege declarate neconstituționale”, a precizat Ciprian Ardelean.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Un avocat sătmărean explică ce se întâmplă cu amenzile primite în starea de urgență"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ciprian Ardelean, Curtea Constituțională
VIDEO. Ați fost amendat nelegal? Un avocat sătmărean vă explică ce puteți face

Închide