VIDEO. Un pui de șoim, “în vizită” la Prefectură. S-a speriat de ușa cu senzori

Un pui de șoim a fost filmat în Piața 25 Octombrie. Micuța răpitoare “a vrut să facă o vizită” pe la Palatul Administrativ. Timidă, pasărea s-a îndreptat spre ușă, doar că s-a speriat când aceasta s-a deschis. 

O sătmăreancă a distribuit pe Facebook o înregistrare făcută în Piața 25 Octombrie, chiar în fața intrării principale a Palatului Administrativ. Un pui de șoim “a vrut să facă o vizită” pe la instituțiile sătmărene. Doar că, micuța înaripată s-a speriat în momentul în care ușa cu senzori s-a și deschis în fața sa.

Până la urmă, forfota a fost prea mare pentru răpitoare, așa că și-a luat zborul, dar nu foarte departe, spune sătmăreanca care l-a și luat în grijă, de teamă să nu-l prindă un câine.

“Abia respira acesta care e la noi, are ceva pe limba… nu avea putere sa zboare si ne era frica ca il prinde vreun caine,” a spus sătmăreanca.

Un angajat al Consiliului Județean i-a răspuns sătmărencei spunând că “frățiorul” șoimului șoricar este și el sub tratament, după ce a fost găsit pe platou cu piciorușul rupt.

“Soim sorecar …fratiorul lui este la mine …are un piciorus rupt dar se reface si dupa aceea il duc in mediul lui …l-am gasit pe platou zdrobit,” a spus sătmăreanul care l-a luat acasă ca să-l îngrijească.

Autoritățile sătmărene se implică în protejarea păsărilor răpitoare, inclusiv a diferitelor specii de șoim. În 2016, Agenția pentru Protecția Mediului din Satu Mare s-a alăturat unui proiect inițiat de cei de la Grupul Milvus prin care, cu sprijin european, s-au început procedurile de reintroducere a șoimului dunărean în Câmpia de Vest.Fii primul care comentează! despre "VIDEO. Un pui de șoim, “în vizită” la Prefectură. S-a speriat de ușa cu senzori"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Palatul Administrativ, Piața 25 Octombrie
FOTO/VIDEO. Demonstrații de forță ale jandarmilor în centrul Sătmarului

Închide