Faptul că unii călători nu consideră normal modul de adresare …

Comment on VIDEO. Un șofer de la Transurban îi face ”ciobani” pe pasageri. Dialog halucinant by Spanciu Silvia.

Faptul că unii călători nu consideră normal modul de adresare utilizat de șofer nu reprezintă o “stârnire” a populației. Angajații Transurban, companie a Primăriei Satu Mare, sunt susținuți din banii cetățenilor și nu ni se pare normal să fie jigniți pe banii și nervii lor. Înțelegem că este dificil să lucrezi cu oameni, iar condițiile devin și mai grele odată cu canicula, dar nu se pot mereu găsi scuze pentru comportamentul inadecvat față de cetățeni.

Recent Comments by Spanciu Silvia

Circulație închisă în zona centrală din Satu Mare. Ce străzi vor fi afectate
Informațiile sunt cele comunicate oficial, în cursul zilei de ieri, de autoritățile publice locale


Doi copii s-au opărit cu apă în județul Satu Mare. Medicii au chemat avionul SMURD
Știrea inițială a fost actualizată. Medicii au decis ca doar minorul de cinci ani să fie transportat, cu avionul, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.


OPINIE. Mașina Poliției din boscheți salvează vieți?! Cifrele spun că putem fi mai eficienți
Google și Waze nu fac ceea ce face Centrul Infotrafic. Altfel, județele nu ar avea zeci de grupuri dedicate exclusiv raportării radarelor. Nu consider că am înțeles prost nimic. Textul era despre modul în care nu facem legi bazate pe date nici atunci când legile pot salva vieți. Preferăm să acționăm după emoții, după impresii că acțiunile și produc efecte. Inclusiv inițiatorii legii au considerat că se pot aduce îmbunătățiri, dar motivația proiectului a pornit de la datele statistice care arată că vizibilitatea este estențială în determinarea comportamentului. Pe scurt, dacă polițistul stă, în uniformă, în trafic, pietonul va traversa pe trecere, iar șoferul se va opri. Dacă stă “undercover”, pietonul va trece pe unde e mai simplu, dar va fi amendat, iar șoferul …se va grăbi … și va fi amendat. În contextul în care România e pe locul I în UE la morți pe șosele, poate că ar fi mai bine să lăsăm amenzile pentru viteză și să începem să salvăm vieți. Se pot citi motivările, atât ale Administrației Prezidențiale, pentru atacare la CCR, cât și cele ale judecătorilor. Nu au avut treabă cu tehicalitățile legii, pe care Poliția nici nu a dorit să le discute, ci doar cu faptul că li se pare lor că statul în boscheți salvează vieți. Chiar dacă, matematica, statistica, analiza spune că nu-i așa de eficient.


Minor beat și fără permis a ajuns cu mopedul în șanț. Copil rănit grav
În comunicatul de presă a fost precizată localitatea Doba


Tânăr sătmărean, decedat în Italia. S-a lovit cu capul de asfalt și prietenii nu l-au ajutat
Am citat presa italiană cu privire la incidentul petrecut pe data de 17 septembrie. În text am precizat că tânărul suferea de probleme cardiace, dar și faptul că anchetatori au solicitat o autopsie în vederea determinării cauzei decesului, că prietenii sunt vizați de anchetă pentru că l-au lăsat singur și că trecătorii au fost cei care au sunat la 118. Nicunde în text nu s-a sugerat că victima ar putea fi vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat.


Citește articolul precedent:
O tânără (21 de ani) a ajuns cu mașina în șanț. A fost transportată la spital

Închide