VIDEOREPORTAJ. Eroul pensionar a arătat cum a salvat-o pe fetița înecată la ștrand

Marius Matei, asistentul medical în vârstă de 68 de ani, care i-a salvat viața micuței Angela, în vârstă de șase ani, după ce s-a înecat miercuri, în jurul orei 12.00, la ștrandul din Satu Mare, a explicat cu lux de amănunte cum a procedat la salvarea fetiței. Fata s-a dus într-un bazin, iar în circumstanțe încă neelucidate s-a înecat. Norocul a făcut ca o altă fetiță s-a lovit de victimă, aflată pe fundul bazinului și a început să strige.

Extrem de modest, Marius Matei a acceptat să vorbească doar cu spatele la cameră, spunând că nu și-a făcut decât datoria. 

Au sărit imediat mai multe persoane și au adus victima la punctul de prim ajutor. Aici au intrat în ”funcțiune” mâinile fermecate ale lui Marius Matei. A salvat-o pe fată, care era în stop cardio-respirator. Pe când au ajuns ambulanțierii, fata era deja conștientă.

”A fost o fetiță, de șase ani, o cheamă R. Angela. Nu se știe exact cum, căci nu a văzut nimeni, a căzut în apă, apa este destul de adâncă, parcă 1,40 de metri. Ea nu a mai putut să iasă. Noroc că imediat a venit o altă fetiță pe acel canal și s-a împiedicat de ea. A început să țipe, să dea alarma, și oamenii mi-au adus-o. Sigur că a înghițit foarte multă apă, era fără puls, fără nimic. Am sărit imediat, i-am făcut masaj cardiac, plus ventilație. După aia, după două sau trei minute de resuscitare asiduă, fetița a început să verse la apă și a ieșit din ea foarte multă apă. Apoi a venit ambulanța și a luat-o”, a spus Marius Matei, pentru PresaSM.ro.

Marius Matei este un cadru medical cu o vastă experiență în domeniu. ”Am 68 de ani împliniți, am lucrat în Unitatea de Primire Urgență 19 ani, iar în total am 45 de ani în domeniul asistenței medicale”, a spus acesta.

 

 

1 Comment on "VIDEOREPORTAJ. Eroul pensionar a arătat cum a salvat-o pe fetița înecată la ștrand"

  1. cetațean | august 11, 2017 at 12:44 |

    FELICITĂRI !!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pompieri
EXCLUSIV. Povestea fetiței înecate la ștrand. Ce spune eroul care a salvat-o

Închide