Vietnamezii au ajuns în județ. Muncesc 10 ore/zi, șase zile/săptămână

FOTO: Digi 24

Tot mai mulţi angajatori din județul Satu Mare au renunțat să mai caute personal printre români şi s-au orientat către asiatici. Pentru compania Tehnic Asist, de exemplu, muncesc zilnic 30 de vietnamezi. Este și cazul lui Huang. Bărbatul are 40 de ani și este șef de echipă. Îi place la noi și vrea să învețe româna în jumătate de an, potrivit Digi 24.

„Bună! Sunt din Vietnam. Îmi place România, este o țară frumoasă. Am venit aici pentru că am nevoie de bani, mulți bani pentru că vreau să îi trimit familiei”, spune vietnamezul.

La fel ca și el este și un alt coleg, mai tânăr. În Vietnam câștiga 100 de euro, iar acum venitul lui este de 10 ori mai mare.

„Toată lumea trece pe aici și se uită la mine, la colegii mei și la munca noastră”, spune el cu mândrie.

Asiaticii veniţi să lucreze în România muncesc șase zile pe săptămână, câte 10 ore. Sapă şanţuri, instalează ţevi şi montează trotuare.

„Îmi place încet, liniștit, nu fugă, nu cu repezeală pac-pac… Nu. Este mai greu că nu înțeleg românește, asta-i situația, ce să facem”, spune un coleg român.

Chiar dacă se înţeleg doar prin semne, localnicii sunt încântaţi de musafirii asiatici şi nu ratează nicio ocazie să le arate omenia: „Abia aștept să ajungă și la poarta noastră, să îi servesc cu ceva”, spune o femeie.

Sursa: Digi 24

3 Comments on "Vietnamezii au ajuns în județ. Muncesc 10 ore/zi, șase zile/săptămână"

 1. comentator | iulie 19, 2018 at 13:33 |

  Interesant.Dacă acasă câștiga 100 de euro iar aici de 10 ori atâta, adică 1000 euro eu sunt curios cât dădea firma pentru muncitorii români pe lună de nu mai vroiau să vină la lucru. Eu personal mă îndoiesc că li se dădea atâta, poate nici 500 euro pe lună. Nu înțeleg unde e șpilul, de unde se merită să aduci muncitori pe atâția bani de la capătul lumii.

  View Comment
 2. Onelian dalmatio | iulie 19, 2018 at 20:37 |

  Eu nu am de lucru din 2005 august am tot căutat dar nuam găsit nici cu 400 de euro si numai bunul d-zeu știe cum mă descurc, deși am 61 de ani nu am nici un venit deși am lucrat și eu 30 de ani și din cauza stresului am ramas și fără auz.., nu am dreptul nici lapensie de boală că de…, sunt atâția care lucrează 20-25 de ani și se pensionează cu pensii babane, mai speciale.., mai.., iar cel ce cotizează nu are dreptul decât de pensii mizere și atunci cand ajungi să-i dai mai toți pe medicamente…., rușine tuturor politicienilor și parlamentarlor care fac legi doar pentru ei și clica lor….rușine, rușine. ..rușine natiune română fiindcă au ajuns să ne conducă ademenea specimene ……umane?????!

  View Comment
 3. Pentru 1000 de Euro orce roman se angajeaza ,doarme la el in pat si nu mai merge peste hotare .Nu cred ,daca este adevarat ,de ce ? muncitorilor romani nu li-se da aceasta suma .

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre judetul satu mare
Cum se ”plantează” oamenii partidelor în funcții în județ! Factura o plătesc sătmărenii

Închide