Vizsgálják a szatmárnémeti fákat


Rendkívüli és részletes felmérés elvégzését rendelte el a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amely során szakemberek elemzik több száz közterületen lévő fa egészségi állapotát. A korszerű berendezés képes pontosan megállapítani a fák állapotát, rendkívül fontos információkat szolgáltatva azok megőrzéséhez.

„Körülbelül 400 darab szatmárnémeti fa állapotát ellenőrizzük, majd javaslatot teszünk azok megfelelő gondozására” – jelentette ki Alexandru Purcaru arborista, a nemzetközi I.S.A (International Society of Arboriculture) tanúsítvánnyal is rendelkező szakember.

A készülék a törzs belsejében lévő elpusztult részeket is érzékeli, azonosítja a korai rothadást, és adatokat szolgáltat a fa gyökérszintű stabilitásáról és szélállóságáról is.

„A Kossuth-kertben is dolgozunk, ott elsősorban a platánfák állapotát vizsgáljuk, amelyek egy része egyfajta rákbetegségben szenved. Ugyanakkor olyan betegségeket is találtunk, amelyek egyelőre nem kezelhetőek, nincs rá megfelelő módszer, és nemcsak Szatmárnémetiben, hanem az ország több városában is felütötte a fejét” – magyarázta a szakértő.

Az akció legfontosabb célja, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megfelelő információkkal rendelkezzen a városbeli fák állapotáról, hogy ennek függvényében kezdje el azok kezelését.Fii primul care comentează! despre "Vizsgálják a szatmárnémeti fákat"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Igényelhető a fűtéstámogatás

Închide