ZECI de ANALFABEȚI au PERMIS de conducere în Satu Mare. Poliția NU are ce să facă!

Zeci de analfabeti au permis de conducere

Fenomenul se datorează inerţiei autorităţilor din Ungaria, care au refuzat să ancheteze corupţia din sistemul de acordare a permiselor de conducere din ţara vecină. Din cauza acestei situaţii absurde, autorităţile sătmărene chiar au fost nevoite să returneze analfabeţilor permisele ungureşti, chiar dacă majoritatea acestora nici măcar n-au ştiut să semneze pentru primirea lor.

Anchetatorii sătmăreni au reuşit să identifice metoda prin care analfabeţii au reuşit să-şi procure permisele în Ungaria. Aceştia s-au folosit de o prevedere legislativă din Ungaria, care spune că cetăţenii altor ţări îşi pot lua permisul de conducere dacă sunt însoţiţi de un traducător autorizat. Numai că, în acest caz, traducătorii le livrau şi răspunsurile corecte. Un asemenea permis costa între 2.000 şi 3.000 de euro.

Astfel de şoferi analfabeţi au fost depistaţi cu sutele şi în alte judeţe din Transilvania. După cum era şi normal, autorităţile din ţara noastră au alertat autorităţile din Ungaria, solicitând anularea permiselor obţinute fraudulos în ţara învecinată. Din păcate, solicitarea n-a avut efectul scontat. Refuzând să recunoască corupţia, autorităţile din Ungaria au afirmat că nu au găsit indicii privind obţinerea frauduloasă a permiselor. Din acest motiv, autorităţile maghiare au refuzat să anuleze permisele analfabeţilor din România. Astfel, organele judiciare din ţara noastră s-au văzut obligate să restituie permisele ungureşti romilor analfabeţi.

Poliţia nu deţine o situaţie clară cu analfabeţii care circulă pe baza permiselor obţinute prin fraudă în Ungaria. Având în vedere că aceşti analfabeţi habar n-au de legislaţia rutieră şi de regulile de circulaţie, se datorează numai norocului faptul că încă n-au provocat vreun carnagiu pe şosele. Să sperăm că în decurs de patru-cinci ani, chiar dacă n-au învăţat să scrie şi să citească, cel puţin s-au familiarizat cu regulile de circulaţie.

Poate te interesează și Record de șoferi fără permis prinși în trafic

Fii primul care comentează! despre "ZECI de ANALFABEȚI au PERMIS de conducere în Satu Mare. Poliția NU are ce să facă!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
Când a ajuns în Petea a fost ARESTAT pe loc
Unui BĂTRÂN i s-a făcut DOR de țară! Când a ajuns în Petea a fost ARESTAT pe loc

Închide