Zeci de cerșetori ridicați din centrul Sătmarului! Prostituție de la 14 ani, cerșetorie de la 10!

Conducerea Poliției Locale Satu Mare anunță că în urma acțiunilor desfășurate în cursul lunii fabruarie pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen au fost depistate 72 de persoane și sancționate 30 de persoane.

Singurul studiu social serios – comandat pe raza municipiului Satu Mare și realizat de Asociația Stea – a scos la iveală un fenomen alarmant. Astfel, vârsta medie de la care copiii au început să cerşească este de zece ani, în timp ce aceştia se prostituează – în medie – de la vârsta de 14 ani.

La fel de grav este şi faptul că 14% dintre copii sunt bătuţi aproape zilnic, iar 11% dintre femei sunt agresate zilnic. Totodată, în 11% din familii cineva consumă alcool în exces sau droguri.

Există şi cazuri de sărăcie extremă în municipiul Satu Mare. Un procent de 13% din persoanele care provin din medii defavorizate au fost nevoiţi să mănânce din gunoi, în timp ce în 30% din familii cel puţin o persoană s-a culcat nemâncată din lipsa resurselor pentru hrană.

Majoritatea persoanelor defavorizate vin la oraș din satele din județ, în încercarea de a trăi din cerșit sau prostituție. Majoritatea și-au făcut case pe marginea Someșului. De altfel, autoritățile locale au încercat în repetate rânduri să îi scoată pe acești oameni din zona digurilor, dar fără prea mare succes.

Chiar dacă sunt ”izgoniți”, aceștia revin mereu în zonă, fiindcă nu au altă sursă de venit. Din păcate, fenomenul pare să fie fără leac, iar prețul îl plătesc copiii.


locuri de munca satu mare

Fii primul care comentează! despre "Zeci de cerșetori ridicați din centrul Sătmarului! Prostituție de la 14 ani, cerșetorie de la 10!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Politia Locala
FLAGRANT. Pe contrasens, fără permis și cu numere false, în centrul Sătmarului

Închide