Zeci de medici străini ar putea ajunge la viitorul spital privat din Satu Mare

La periferia municipiului Satu Mare, pe Drumul Județean 194, înspre Sătmărel, se va construi cel mai mare spital privat de recuperare din municipiul Satu Mare. Este vorba despre construirea unui întreg ansamblu, cu clădiri de șase și patru etaje, case de locuit și locuri de recreere.

Potrivit unor surse PresaSM, aici ar putea ajunge zeci de medici de diferite specializări. Capacitatea viitorului spital ar putea fi de 240 de paturi, la care se adaugă zeci de locuințe pentru medici. Potrivit proiectului, spitalul va fi dotat cu tehnică modernă.

Viitorul spital nu va face concurență Spitalului Județean Satu Mare (cu o capacitate de 1.100 de paturi), ci ar veni în completarea serviciilor oferite de spitalele de stat. Mai exact, aici ar urma să se recupereze pacienții din diferite spitale de stat, care nu au astfel de servicii.

Reamintim că acest complex se va construi pe un teren cu suprafața de 72.800 metri pătrați, situat pe Drumul Judetean 194, dintre Satu Mare si Sătmărel.

Se propune construirea unui spital privat cu șase, respectiv patru etaje! Pe lângă clădirile spitalului, se vor mai construi parcări, construcţii de recreere, bazin de înot, parc. Mai mult, prin proiect se propune construirea unor locuințe destinate personalului unității, pe suprafața de 500 metri pătrați. Este vorba despre un număr de 74 de case, cu câte două camere.

Fiecare casă va avea câte patru locuri de parcare.

Prin înființarea acestui spital se doreste să se completeze serviciile medicale oferite de unitățile sanitare de stat și particulare. Astfel încât prin colaborarea acestora să ofere servicii medicale complete de mai buna calitate, similare cu cele oferite peste hotare.

Construcția efectivă urmează să fie demarată – cel mai probabil – în cursul acestui an.

1 Comment on "Zeci de medici străini ar putea ajunge la viitorul spital privat din Satu Mare"

  1. Tataise Malvina | ianuarie 28, 2019 at 05:51 |

    Asta e ultimul banc! Si de planul noii autogari ati zis, ca pana la urma sa ia terenul biserica catolica ( ce mama omida!) astia tot barberesc in orasul asta?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Spitalul Județean Satu Mare
Șanse mai mari pentru pacienții sătmăreni cu AVC. Decizia luată de ministerul Sănătății

Închide