Zeci de polițiști au câștigat în instanță procesele împotriva Poliției Satu Mare

Peste o sută de polițiști au dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare pentru neacordarea sporului de 25% pentru agenții de poliție care au studii superioare. Dacă prima acțiune, înregistrată la Tribunalul Satu Mare, pe rolul Secți II Contenscios Administrativ și Fiscal a fost respinsă, potrivit surselor PresaSM, decizia a fost întoarsă de judecătorii Curții de Apel Oradea. 

Hotărârea Curții de Apel Oradea, dată în ședință astăzi, 10.06.2019, casează hotărârea Tribunalului Satu Mare din data de 12.02.2019 și obligă Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare să reanalizeze cererile membrilor de sindicat și să emită hotărâri motivate pentru fiecare dintre cei peste 40 de polițiști cuprinși în primul dosar, hotărâri care să conțină motivele pentru acordarea sau neacordarea sporului în cauză.

Reporterii PresaSM au aflat că majoritatea agenților au dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție prin Sindicatul Europol, care a angajat un avocat sătmărean. Printr-o împuternicire, avocatul îi reprezintă în instanță și are șanse uriașe de câștig.Este, practic, doar o chestiune de timp până când zeci de agenți din județul Satu Mare vor avea pe fluturaș un plus de 25%.

PresaSM a aflat că Tribunalele Alba și Brașov au dat câștig de cauză agenților din județe în cauză, care au deschis proces și au obținut sporul de 25% la salar! Și asta încă din 2017.

”Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma compensatorie tranzitorie reprezentând sporul de 25 % cuvenit agenţilor de poliţie cu studii superioare începând cu data de 09.04.2015, actualizată cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală calculată la sumele restante ce trebuiau achitate. Respinge cererea privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”, este decizia în oglindă a Tribunalelor Alba și Brașov.Fii primul care comentează! despre "Zeci de polițiști au câștigat în instanță procesele împotriva Poliției Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean, polițist
Centrul groazei de la Carei. Tânără bolnavă psihic, violată de mai mulți bărbați!

Închide