Zeci de polițiști din județul Satu Mare ies în stradă! Protest împotriva Guvernului

Zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție vor protesta la București, pe data de 24 martie. Liderul Sindicatului Europol Satu Mare, Vasut Felix, a declarat pentru PresaSM că circa 50 de polițiști se vor deplasa în Capitală pentru a-și exprima punctul de vedere.

Opt sindicate din Poliţie au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind crearea unui cadru juridic pentru soluţionarea revendicărilor comune printr-un protest de amploare ce va avea loc pe 24 martie. Pe 22 şi 23 martie, dar şi în intervalul 26-30 martie vor fi pichete la sediul MAI.

Printre obiectivele comune ale celor opt sindicate din Poliţie se numără şi „asigurarea sprijinului reciproc în vederea revendicărilor comune privind drepturile şi interesele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, şi indentificarea unor solţii de unificare a micării sindicale din MAI”, se arată într-un comunicat, remis, joi, de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, „Alexandru Ioan Cuza”.

Sindicaliştii spun că sunt nemulţumiţi de finanţarea actuală a MAI, pentru asigurarea cheltuielilor de personal şi a cheltuilellor materiale necesare unităţilor din subordine.

Cele opt sindicate care au semnat protocolul sunt Federaţia Sindicală Naţională a Poliţiştilor, Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor, Federaţia „Sed Lex”, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Unipol, Europol, Diamantul şi Sindicatul „Onoare şi Respect.

Fii primul care comentează! despre "Zeci de polițiști din județul Satu Mare ies în stradă! Protest împotriva Guvernului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO. Protest fără protestatari, la Satu Mare. Doar o armată de jandarmi și polițiști

Închide