Zeci de profesori sătmăreni, în izolare la domiciliu în prima zi de școală

zeci de profesori satmareni, in izolare la domiciliu

Peste 30 de profesori au fost în izolare la domiciliu în prima zi de școală, iar mii de elevi din județ au început cursurile online, după ce 17 școli din județ au renunțat la scenariul verde, pentru că nu dispun de spații suficiente.

Un început de școală atipic, fără festivități, flori, discursuri și înghesuială în curtea unităților de învățământ. La Satu Mare, în prima zi deja zeci de profesori se aflau în izolare la domiciliu, iar dintre aceștia, 21 erau în concediu medical.

Zeci de profesori sătmăreni, în izolare la domiciliu în prima zi de școală

Zeci de profesori satmareni, in izolare la domiciliu în prima zi de școală

În prima zi de școală, 33 de profesori se aflau în izolare la domiciliu în județul Satu Mare, arată datele transmise de Inspectoratului Școlar Județean, ca urmare a unei solicitări făcute de PresaSM. Dintre aceștia, 12 au continuat să lucreze de acasă, predând în sistem online, cei mai mulți, 11, în municipiul Satu Mare.21 de cadre sunt în concediu medical, mai precizează conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit unei informări făcute de Instituția Prefectului, înainte de începerea noului an școlar, având în vedere numărul de cazuri înregistrate în localitățile sătmărene, unitățile școlare de la noi se încadrau în planul verde, scenariul care prevedea reluarea cursurilor cu respectarea normelor de siguranță sanitară.

Cu toate astea, din cele 269 de școli din județ, 252 au reluat cursurile potrivit scenariului 1, 17 unități de învățămân optând pentru predarea online sau mixt. Potrivit Inspectoratului Școlar, decizia a fost luată pentru că respectivele școli nu dispuneau de spații suficiente pentru a asigura distanțarea elevilor. Astfel, prima zi de școală i-a prins pe 3097 de elevi sătmăreni în fața monitoarelor.

Potrivit noilor reguli, începutul anului școlar a venit fără festivități, pentru a prevenit aglomerarea, iar școlile au fost obligate să implementeze noi norme, pentru protejarea elevilor și cadrelor didactice. Măștile, distanțarea fizică, traseele sunt obligatorii.

În conformitate cu autonomia acordată unităților școlare, acestea pot lua decizii cu privire la modul de desfășurare a cursurilor.

Autoritățile centrale au precizat că, odată cu deschiderea școlilor, este așteptată o creștere a numărului de cazuri noi, dar speră ca aceasta să fie una limitată, în condițiile în care atât profesorii, cât și elevii vor ține cont de regulile de igienă și distanțare fizică.Fii primul care comentează! despre "Zeci de profesori sătmăreni, în izolare la domiciliu în prima zi de școală"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare, COVID-19 Satu Mare
Nouă pompieri din județul Satu Mare, depistați pozitiv la COVID. Internați în Spitalul TBC

Închide