Zeci de sătmăreni își reclamă angajatorii. Nereguli pe bandă rulantă găsite de ITM

FOTO: Arhivă

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare au efectuat în luna iulie 131 controale, din care 64 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 67 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 222 deficiențe.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 67 controale, fiind constatate 124 deficiențe (neconformități față de prevederile legale). Au fost aplicate 124 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi (în valoare totală de 29.500 lei) și 118 avertismente. Au fost dispuse în toate cazurile măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

În cursul lunii iulie 2019 au fost înregistrate la I.T.M. Satu Mare un număr de 59 de petiții (sesizări), respectiv 44 de la persoane fizice și 15 de la persoane juridice, precum și 53 solicitări (scrise) de la alte instituții, comunicându-se răspunsuri în scris la termenele prevăzute de Ordonanța nr. 27/2002 privind activitatea de soluționare a petițiilor și/sau, după caz, de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.Fii primul care comentează! despre "Zeci de sătmăreni își reclamă angajatorii. Nereguli pe bandă rulantă găsite de ITM"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul Teritorial de Muncă
CONTROL. Unii angajați din județ nu primesc nici salariul minim, dar lucrează peste program

Închide