ZECI de urmăriți general se ascund în județul Satu Mare! Cum sunt VÂNAȚI

FOTO: Arhivă

Tot mai numeroşi indivizi care au săvârşit infracţiuni încearcă să se ferească de braţul lung al legii, încercând să-şi piardă urma în judeţul Satu Mare. Este vorba de sătmăreni cu mandate de arestare sau de executare a pedepsei care încearcă să se ascundă prin diverse părţi ale judeţului, de cetăţeni din alte părţi ale ţării sau chiar din străinătate care încearcă să li se piardă urma prin Sătmar, respectiv de sătmăreni care au săvârşit fărădelegi în alte state şi încearcă să scape de consecinţele faptelor lor ascunzându-se în judeţul lor de origine.

În buletinele de presă ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare apar periodic informaţii legate de identificarea pe raza judeţului nostru şi încarcerarea unor persoane care posedă mandate de executare a pedepsei sau mandate de arestare. Majoritatea lor au fost daţi chiar şi în urmărire internaţională.

În timp ce unii dintre infractorii urmăriţi au fost prinşi în diverse localităţi de pe raza judeţului nostru în urma unor acţiuni organizate de către poliţiştii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, alţii au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în momentul în care au încercat să intre în ţară prin punctele de trecere ale frontierei Petea şi Urziceni. Urmăriţii depistaţi de poliţiştii de frontieră sunt preluaţi ulterior tot de lucrătorii specializaţi în depistarea urmăriţilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare.

Poliţiştii sătmăreni specializaţi în depistarea infractorilor care vor să li se piardă urma nu au o sarcină tocmai uşoară. Aceştia lucrează în special la nivel informativ. Noul Cod Penal le oferă cadrul necesar, aceştia neavând nevoie de mandat în cazul în care deţin informaţii sigure în privinţa locaţiei în care se ascunde un infractor dat în urmărire. De asemenea, aceştia au o cooperare foarte bună cu poliţiile din celelalte ţări europene, precum şi cu celelalte structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Fiecare acţiune de prindere a urmăriţilor necesită un plan minuţios. Pe lângă cunoaşterea exactă a locaţiei, poliţiştii trebuie să fie întotdeauna deosebit de atenţi, căci există riscul să aibă de-a face cu persoane periculoase, dispuse să folosească violenţa. În majoritatea acţiunilor, aceştia sunt însoţiţi de mascaţi.

Fii primul care comentează! despre "ZECI de urmăriți general se ascund în județul Satu Mare! Cum sunt VÂNAȚI"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre infracțiuni
Doi MINORI au GOLIT o casă în județ. Au FURAT tot ce le-a stat la îndemână

Închide