Ziua Armatei, sărbătorită cu mare fast în municipiul Carei! Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment (FOTO)


Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat la Carei cu ocazia Zilei Armatei Române, eveniment grandios, marcat prin mai multe momente extrem de spectaculoase. De la parada militară și până la survolularea Careiului de avioane de vânătoare F16 și Mig 21 Lancer, respectiv elicopetere de luptă Puma și avioane de transport Hercules și Spartan, evenimentul a fost cel mai reușit din ultimii 26 de ani.

La eveniment a mai participat vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, dar și gazda evenimentului, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen.

110

De asemenea, mii de careieni au participat la manifestările care s-au desfășurat în zona Monumentului Ostașului Român.

Festivitatea de la Carei a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către președintele Klaus Iohannis, alături de comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul-maior Ioan Manci, după care a urmat intonarea Imnului de Stat al României.

Un sobor de preoți, avându-i în frunte pe mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, și pe episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Președintele Klaus Iohannis a primit din partea reprezentanților Armatei Române o machetă a Monumentului Ostașului Român din Carei și o replică a unui drapel al Diviziei Gemina din cel de-al Doilea Război Mondial.
În discursul său, președintele Iohannis a vorbit despre importanța Armatei Române în contextul internațional actual.

61

”În prezent, România se află la confluenţa unor zone care generează provocări semnificative la adresa securităţii euroatlantice şi care impun redefinirea puterii militare, precum şi adaptarea modalităţilor de răspuns. Pe de o parte, în est, Federaţia Rusă pune la îndoială principiile şi mecanismele care asigură stabilitatea la nivel european. Pe de altă parte, asistăm la accentuarea instabilităţii din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv prin apariţia unor noi forme de radicalism şi extremism terorist ori migraţie greu de controlat. La toate aceste provocări trebuie să răspundem cu promptitudine, dar, în acelaşi timp, în baza unei strategii şi a unei viziuni. România a dovedit că are obiective strategice şi că ştie să le atingă. Succesul înregistrat la Summitul NATO de la Varşovia din acest an reprezintă o dovadă în acest sens”, a declarat Iohannis.

ziua-armatei-la-carei

”Încrederea românilor în Armată demonstrează faptul că această instituţie şi-a consolidat, în percepţia generală, profilul de garant al suveranităţii, independenţei şi unităţii statului. În egală măsură însă, cred că oamenii apreciază şi standardele morale şi profesionalismul celor care sunt dispuşi să îşi rişte viaţa pentru binele comun”, a adăugat președintele țării.

În încheiere, Klaus Iohannis a urat un sincer La mulți ani! Armatei României, apoi a depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român din partea președinției.

klaus-iohannis

Manifestarea s-a încheiat cu o defilare a efectivelor Armatei Române și a Ministerului de Interne. De asemenea, În parcul dendrologic a avut loc o expoziție de tehnică militară. Înainte de a pleca spre Satu Mare, președintele Klaus Iohannis a făcut o scurtă baie de mulțime.Fii primul care comentează! despre "Ziua Armatei, sărbătorită cu mare fast în municipiul Carei! Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment (FOTO)"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Klaus Iohannis, municipiul Carei, video
Klaus Iohannis, la Satu Mare. A luat orașul la PAS (FOTO&VIDEO)

Închide