Közösen az állam gobndozásban élő gyermekekért

A Szatmár Megyei Tanács a Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóságon keresztül együttműködési szerződést kötött a Hans Lindner Alapítvánnyal. Ennek célja olyan szakmai tanfolyamok, illetve társadalmi beilleszkedést elősegítő tanácsadások szervezése, melyek segítségével az állami gondozásban élő és szociálisan hátrányos helyeztű fiatalok könnyebben tudnak majd elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A projekt konkrét célcsoportját azok az állami gondozásban élő, 16-26 év közötti fiatalok képezik, akik a gyakorlati képzések és karrier – tanácsadások által szeretnének fejlődni. Az első lépésben a fiatalok megismerkednek a különböző szakmákkal, majd ezt követően a művezetőkkel közösen elkezdik az adott szakma elsajátítását (melyet a számukra legmegfelelőbbnek találtak), majd végül a munkahely keresésében is segítséget kapnak, illetve a lakhatási és önfentartási problémák megoldásában is támogatják a fiatalokat, hiszen ezek a legfontosabbak ahhoz, hogy valaki teljesen önállóvá és függetlenné válhasson.

Az együttműködés a következő célokat szolgálja:

a fiatalok ösztönzése az önálló életre, beleértve a saját háztartás és család fentartását

a fiatalok képességeinek felmérése a társadalmi-szakmai integrációt célzó személyes és szakmai továbbképző foglalkozások által

a kedvezményezettek bevonása különböző önfejlesztő projektekbe és tevékenységekbe (beleértve az iskolaelhagyás megelőzését is)

A projekt kezdeményezői remélik, hogy ezek a programok számos pozitív eredményt hoznak és hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett fiatalok a hagyományos családokban felnövő társaikhoz hasonló esélyekkel indulhassanak el az életben. Ugyanakkor a felek fontosnak tartják az  ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen általuk a fiatalok, de a társadalom mentalitása egyaránt változhat.

A Hans Lindner Alapítvány a továbbiakban szeretné akkreditálni is a szakmai és társadalmi integrációs programját.Fii primul care comentează! despre "Közösen az állam gobndozásban élő gyermekekért"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.